Курка з кунжутом – рецепт приготування

Це один з варіантів курки терияки. Свою незвичайну назву блюдо отримало через соусу, з яким потрібно подавати курку. Хитромудрий термін «теріякі» об’єднує в собі відразу три слова: смажити, блиск і цукор. Звичайно ж, у кожного кухаря своя інтерпретація східного соусу. Хтось додає мед замість цукру. Інші вдосконалюють смак апельсиновим соком і імбиром.

Скільки кухарів, стільки можливих рецептів соусу. Скільки рецептів, стільки варіантів курки терияки.Ми раді запропонувати вам один з них. На нашу скромну думку, він є одним з найбільш вдалих.


Інгредієнти для рецепта


куряче стегно – 0,5 кг

Біле сухе вино – 80 мл

Соєвий соус – 2 ст. л.

цукор – 1 ст. л.

сіль – за смаком

кунжут – за смаком


Як приготувати


·  1. Підготуйте курку. Відокремте м’ясо від кістки. Натріть його сіллю.

·  2. Приготуйте соус теріякі. Візьміть сотейник, вилийте в нього вино і соєвий соус. Додайте в суміш цукор і проваріть на середньому вогні протягом 10 хвилин. За цей час соус повинен загуснути.

·  3. Візьміть тефлонову сковорідку і обсмажити в ній курячі стегна. Готове м’ясо повинно покритися золотистої хрусткою скоринкою. Відставте курку в сторону і дайте їй трохи охолонути.

·  4. Наріжте шматочками злегка остигле м’ясо. Полийте його соусом і посипте кунжутом. Готово!

В Японії курку терияки подають на злегка обшпареному капустяному листі. Гарніром служить лапша або рис. Ви можете вибрати свій варіант гарніру. Це один з найлегших способів зробити м’ясо, яке ви їсте практично кожен день, більш соковитим і смачним. Якщо ви знаєте інші варіанти такого рецепта, обов’язково поділіться з нами!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.