Курка в шампанському – рецепт приготування

Цей рецепт дуже цікавий не основою страви, а прекрасним доповненням – соусом на основі шампанського. Повітряна вершкова заправка з насиченим смаком доповнить куряче м’ясо, яке часто здається сухуватим.

Пропонуємо подати таким чином цілу курку, розділену на 4 частини або окосту. Хоча під шампанським зазвучить по-новому навіть нежирне філе.


Інгредієнти для рецепта


курка – 1,2 кг

Вершкове масло – 90 г

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком

Пшеничне борошно – 1 ст. л.

Курячий бульйон – 250 мл

Цибуля – 1 шт.

шампанське – 250 мл

вершки – 150 мл


Як приготувати


·  1. На сковороді розтопіть половину вершкового масла, викладіть курку, розділену на чотири частини, поперчіть і посоліть. Обсмажте з усіх боків, потім викладіть на деко, застелене пергаментом і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.

·  2. Розтопити масло, потім всипте в сковороду борошно. Постійно помішуючи, влийте бульйон і варіть соус на середньому вогні протягом 3 хвилин.

·  3. У сковороді, де обсмажувалася курка на останньому жиру підрум’яньте дрібно нарізану цибулю.Влийте в сковороду шампанське і вершки, перемішайте.

·  4. У чаші блендера з’єднайте борошняну заправку і соус із шампанського, збийте.

·  5. Шматки курки викладіть на блюдо і полийте соусом.

Подавайте курку в шампанському з картопляним пюре і консервованими овочами – асорті з пікулів стане відмінним доповненням. Пишіть свої відгуки про цей рецепті в коментарях, а ідеєю діліться з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.