Курка в лаваші – рецепт приготування

Курка в лаваші - рецепт приготування

Курка, запечена цілком, – апетитне блюдо, здатне перетворити звичайне вечеря в свято. Така курочка виходить набагато соковитіше, ніж приготовані окремо стегенця або гомілки; і чого тільки варта сухорлява хрустка скоринка … Звучить так само апетитно, як і виглядає!

Серед всіх численних способів її запікання особливо увагу заслуговує курка в лаваші. У процесі приготування верхня частина лаваша перетворюється в хрусткий чіпс, а на дні хліб просочується соками, вбирає аромат запеченої птиці. Смакота!

Інгредієнти для рецепта

  • Курка – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Твердий сир – 150 г
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.
  • Лаваш – 4 шт.

Як приготувати

·  1) Курку натріть сіллю і перцем, за бажанням додайте улюблені спеції, соєвий соус або сметану. Залиште тушку маринуватися протягом години.

·  2) Помідори і сир наріжте кубиками, помістіть всередину курки. Зашийте черевце нитками або закріпіть зубочистками.

·  3) Форму для запікання застеліть фольгою. Помістіть в середину листи лаваша хрест на хрест, змастіть маслом.

·  4) Покладіть на лаваш курку і загорніть немов налисник, зверху застеліть блюдо листом фольги.

·  5) Поставте курку в розігріту до 180 градусів духовку на 1-1,5 години в залежності від розміру птиці. За 10 хвилин до закінчення запікання фольгу слід зняти для отримання золотистого колесо до воза.

Дайте страві трохи охолонути, розріжте лаваш і подайте його до столу замість хліба. Таким же чином можна запекти курку в сирому тісті, відмінно підійде для такого випадку листкове дріжджове або прісне.

Курка в лаваші — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:


Смачного! Не забудьте поділитися ідеєю з друзями.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.