Курка «Пікассо» – рецепт приготування

Курка «Пікассо» - рецепт приготування

Популярні рецепти приготування курячого філе, як правило, мають кілька варіантів. Однак курка «Пікассо» готується з використанням одних і тих же інгредієнтів. Можна сказати, що ця страва збереглася в первозданному вигляді.

Складно зрозуміти, чому її назвали в честь знаменитого художника і скульптора, але у нас є цьому пояснення: страва виходить барвистою і створює строкату абстрактну картину. Так, це не просто запечена куряча грудка, а витвір мистецтва!

Інгредієнти для рецепта

  • Куряче філе – 4 шт.;
  • Болгарський перець – 3 шт.;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Часник – 3 шт.;
  • Помідор – 4 шт.;
  • Вершкове масло – 1 ст. л.;
  • Оливкова олія – 2 ст. л.;
  • Вода – 120 мл;
  • Вершки – 120 мл;
  • Твердий сир – 100 г;
  • Бульйонний кубик – 1 шт.;
  • Чорний перець (мелений) – за смаком;
  • Мускатний горіх – за смаком;
  • Сіль – за смаком.

Як приготувати

1) Натріть сир, наріжте цибулю і болгарський перець кільцями, дрібно наріжте часник, а помідори очистіть від шкірки і подрібніть.

2) Розігрійте сковороду з вершковою і оливковою олією. Поперчіть і посоліть курячі грудки, обсмажте їх з двох сторін і викладіть на деко.

3) У тій же сковороді обсмажте цибулю до золотистого кольору і викладіть її поверх філе. Потім обсмажте болгарський перець до м’якості і покладіть поверх лука.

4) Готуємо соус. Обсмажте часник, додайте воду. Тримайте на вогні дві хвилини. Потім додайте помідори, тушкуйте 5 хвилин. Влийте вершки, розкришіть бульйонний кубик, поперчіть, посоліть, додайте мускатний горіх і потримайте на вогні ще пару хвилин. Залийте соусом грудки під цибулею і перцем.

5) Накрийте деко фольгою і гарненько запечатайте з усіх боків. Випікайте при 200 градусах 30 хвилин. Потім дістаньте деко, зніміть фольгу і посипте страву сиром. Поставте запікатися ще на 15 хвилин.

Куряче філе під сиром в томатно-вершковому соусі підкорить серце будь-якого гурмана.

Бульйонний кубик з легкістю замінять 150 мл бульйону, але при цьому потрібно випаровувати соус до консистенції середньої густоти. Грудка в духовці вийде ніжною, з солодкуватими нотками, які додасть болгарський перець.

Курка «Пікассо» — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:

Насолоджуйтесь яскравим видом і смаком курки «Пікассо» разом з друзями – поділіться з ними нашим рецептом!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.