Курка «Пікассо» – рецепт приготування

Популярні рецепти приготування курячого філе, як правило, мають кілька варіантів. Однак курка «Пікассо» готується з використанням одних і тих же інгредієнтів. Можна сказати, що це блюдо збереглося в первозданному вигляді.

Складно зрозуміти, чому його назвали в честь знаменитого художника і скульптора, але у «Зі Смаком»є цьому пояснення: блюдо виходить барвистим і створює строкату абстрактну картину. Так, це не просто запечена куряча грудка, а витвір мистецтва!


Інгредієнти для рецепта


Куряче філе – 4 шт.

Болгарський перець – 3 шт.

Цибуля – 2 шт.

часник – 3 шт.

помідор – 4 шт.

Вершкове масло – 1 ст. л.

Оливкова олія – 2 ст. л.

вода – 120 мл

вершки – 120 мл

Твердий сир – 100 г

бульйонний кубик – 1 шт.

Чорний перець (мелений) – за смаком

Мускатний горіх – за смаком

сіль – за смаком


Як приготувати


·  1. Натріть сир, наріжте цибулю і болгарський перець кільцями, роздушіть або дрібно наріжте часник, а помідори очистіть від шкірки і подрібніть.

·  2. Розігрійте сковороду з вершковим і оливковою олією. Поперчіть і посоліть курячі грудки, обсмажте їх з двох сторін і викладіть на деко.

·  3. У тій же сковороді обсмажити цибулю до золотистого кольору і викладіть його поверх філе. Потім обсмажте болгарський перець до м’якості і покладіть поверх лука.

·  4. Готуємо соус. Обсмажте часник, додайте воду. Тримайте на вогні дві хвилини. Потім додайте помідори, тушкуйте 5 хвилин. Влийте вершки, розкришите бульйонний кубик, поперчіть, посоліть, додайте мускатний горіх і потримайте на вогні ще пару хвилин. Залийте соусом грудки під цибулею і перцем.

·  5. Накрийте деко фольгою і гарненько запечатайте з усіх боків. Випікайте при 200 градусах 30 хвилин. Потім дістаньте деко, зніміть фольгу і посипте блюдо сиром. Поставте запікатися ще на 15 хвилин.

Куряче філе під сиром в томатно-вершковому соусі підкорить серце будь-якого гурмана. Бульйонний кубик з легкістю замінять 150 мл бульйону, але при цьому потрібно випаровувати соус до консистенції середньої густоти. Грудка в духовці вийде ніжною, з солодкуватими нотками, які додасть болгарський перець. Насолоджуйтесь яскравим видом і смаком курки «Пікассо» разом з друзями – поділіться з ними нашим рецептом!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.