Кулінарні поради та хитрості

Господині, озброєні досвідом попередніх поколінь, часом навіть не замислюються, звідки вони знають ті чи інші кулінарні хитрощі. За звичкою тільки що відварені яйця відправляються під струмінь холодної води, а рука немов сама визначає скільки і яких спецій необхідно додати в фірмовий плов. Вся ця мудрість передається з покоління в покоління, вдосконалюється і переходить до наступної підростаючої господині.

«З Смаком» пропонує відправиться в недалеке минуле, до витоків деяких кулінарних хитрощів. У багатьох сім’ях була книга «О вкусной и здоровой їжі», співавтором якої є Вільям Володимирович Похлебкин – найбільший знавець кулінарії країн Радянського Союзу і не тільки. Цій людині належить авторство безлічі праць, книг з кулінарії, які перевидавалися протягом ще п’яти років після його смерті. Примітно, що всі страви, включаючи давньоруські, рецепти яких публікував В. Похльобкін, він попередньо готував самостійно.


советы похлёбкина

А що рекомендував цей великий кулінар радянським господиням? Ми зібрали добірку порад і хитрощів від Вільяма Похльобкіна – багато хто з них ніколи не втратять своєї актуальності, і напевно мама чи бабуся саме так вчила вас куховарити.

Радянські кулінарні хитрощі Прийшовши на кухню, в першу чергу поставте на вогонь каструлю з водою. Навіть якщо ви ще не вирішили, що будете готувати! Згодом ви оціните цю хитрість гідно. Уважно прочитайте рецепт до кінця, сплануйте послідовність своїх дій, і тільки тоді починайте готувати. Перед початком приготування зважте і відміряйте необхідні інгредієнти, а потім розкладіть їх перед собою на столі.


советы похлёбкина

Посуд і іншу необхідну начиння також слід підготувати заздалегідь, щоб не шукати її в кухонних шафах в той час, як ваші руки будуть забруднені борошном, фаршем або іншими продуктами. Якщо ви щось варите, подбайте про те, що б поруч не стояли відкриті ємності з крупами, жирами або борошном: від цього продукти псуються, гіркнуть, в них заводяться комахи. Чай, кава, спеції, сода і оцет – продукти, які слід зберігати в скляних, герметично закритих ємностях.


кулинарные советы

Не допускайте довгого кипіння (бурління) води, компотів і супів. Як тільки рідина закипіла, зменшіть вогонь. Варити супи, бульйони слід без кришки, постійно знімаючи піну. Юшку і молочні супи суворо забороняється варити під кришкою. Будь-який продукт, який треба зварити, кладіть в окріп з сіллю і запропонованими за рецептом спеціями.


кулинарные хитрости

Перед тим, як запекти, зварити або обсмажити будь інгредієнт, ще раз переконаєтеся, що в ньому немає стороннього запаху, вкраплень і дефектів. Наприклад, перед термічною обробкою картоплі, кожен бульба слід розрізати і переконається, що в середині немає дефектів. Для панірування використовуйте добре просушену борошно, а панірувальні сухарі подрібнюють до пудрообразной стану. Перед приготуванням рис слід кілька разів промити холодною водою з сіллю.

Варення варіть з перервами, стежте за тим, щоб його колір кардинально не відрізнявся від характерного для обраного виду ягід. Вимиті продукти, призначені для смаження, попередньо просушіть рушником. Це стосується як м’яса і риби, так і овочів, фруктів. Існує класичне золоте правило складання святкового меню: продукти, що використовуються в чотирьох або трьох подачах не повинні повторюватися. Так, якщо в салаті є відварну картоплю, подавати на гарнір пюре, а на перше суп з картоплею – погана ідея.

Ці прописні кулінарні істини знадобляться початківцям господаркам, але і більш досвідчені напевно щось почерпнуть для себе. Сподіваємося, що стаття припала вам до душі. Якщо це так, поділіться постом з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.