Кукурудзяна каша на молоці – рецепт приготування

Тільки уявіть собі поєднання кукурудзи і відмінного розсолу сиру. Напевно вже захотілося покуштувати блюдо, в якому поєднані ці продукти. У такому випадку варто заглянути на сторінку з грузинською кухнею.

У Грузії прийнято пригощати дорогих гостей ситними кукурудзяними кашами з сирно-вершковим відтінком. Існують кілька видів подібних блюд: гомі, еларжді або чемква. Про останню вам сьогодні і розповість «З Смаком».

Кухарі радять готувати чемкву з молодим імеретинським сиром, але його не так просто знайти в найближчому магазині. Передбачаючи питання нашого читача, відповімо, що замінити вказаний сир можна будь-яким ропні, підійдуть сулугуні, чанах, адигейський або моцарелла.


Інгредієнти для рецепта


імеретинський сир – 400 г

Кукурудзяна мука – 1,5 скл.

молоко – 1 л

сіль – за смаком


Як приготувати


·  1. Закип’ятіть молоко, зменшіть вогонь до мінімуму. Сир натріть на крупній тертці і додайте в молоко. Постійно помішуючи, доведіть масу до однорідної консистенції – дайте сиру повністю розплавитися.

·  2. Поступово всипте борошно і варіть кашу ще хвилин 10-15 до готовності. Солити чемкву слід з обережністю, так як сир сам по собі солоний.

Дайте каші трохи постояти і подавайте в якості другої страви з соусом баже. Смачного! Якщо рецепт вам сподобався, не забудьте зберегти його в закладках.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.