Крамбамбуля — рецепт приготування

Перше, що дійсно чіпляє, — назва. «Крамбамбуля» звучить красиво і святково. Походження назви до цих під питанням. Існує теорія, згідно з якою свою назву цей напій отримав завдяки німецькому лікеру Krambambuli. Колись його виробляли фабрики в Данцигу. Згодом цим словом європейські студенти стали називати найрізноманітніші міцні напої.

Білоруська Крамбамбуля схожа з оригінальним напоєм тільки назвою. Готують її з горілки і меду з додаванням прянощів. Історія білоруської настоянки йде ще в дореволюційний час. Але тоді вона не отримала широкого розповсюдження. А ось на початку 2000-х, коли виробники вирішили відродити давні традиції, Крамбамбуля отримала друге дихання. У себе на батьківщині цей напій став дуже популярним. Дізнаємося, чому?


Інгредієнти для рецепта


горілка — 0,5 л

Чорний перець (горошком) — 5 штук.

перець духмяний — 5 штук.

гвоздика — 5 штук.

кориця — 2 шт.

вода — 200 мл

Мускатний горіх — 1 трісок.

мед — 100 г


Як приготувати


·  1. Візьміть запашний і чорний перець і потовчіть в ступці. Якщо у вас немає ступки, можна просто перемолоти все в кавомолці.

·  2. Пересипьте суміш з перців в каструлю. Додайте палички кориці, мускатний горіх і гвоздику.Залийте все водою і 250 мл горілки.

·  3. Доведіть суміш в каструлі до кипіння. Потім додайте мед, накрийте каструлю кришкою і проваріть протягом 15 хвилин. За цей час сироп просочиться ароматом прянощів. Обсяг зменшиться приблизно наполовину.

·  4. Зніміть сироп з вогню і охолодіть його приблизно до 50-60 ° С. Змішайте горілку з сиропом. У вас вийде досить міцна настоянка (25%).

·  5. Залиште напій під кришкою ще на 5 хвилин.

·  6. Залийте все в пляшку разом зі спеціями. Закрийте пляшку кришкою і залиште настоюватися в темному місці протягом 7 днів.

·  7. Процідіть настій через марлю (3 шари) або щільну тканину і подавайте в красивій пляшці або ж графині.

Хоча спиртні настоянки можна купити в магазині, багато хто воліє готувати їх вдома. Більшість рецептур знайомі всім. Але якщо готувати такі напої часто, починаєш розбиратися в нюансах, додавати свої інгредієнти і пробувати нові технології. Чому б не приготувати білоруську настоянку з медом і спеціями? Ви витратите 30 хвилин на приготування, почекаєте ще тиждень — і міцний напій готовий!Почастуєте друзів, а після поділіться з ними рецептом!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Комментарии закрыты.