Котлети з баклажанів — Рецепт приготування

котлети з баклажанів рецепт приготуванняТип: Другі страви
Час: 60 хвилин
Складність: Середньо
Порцій: 5
Категорія: Вегетаріанські, Овочі

Чи спадало вам коли-небудь в голову, що м’ясо в котлетах не завжди головний інгредієнт? Це може здатися дивним, але факт залишається фактом, хоча ми, звичайно, зараз не говоримо про столові котлети , які складаються переважно з хліба. Якщо вам ще не доводилося готувати котлети без м’яса, тоді у нас є чудовий рецепт!

У спекотні літні дні, коли не хочеться перевантажувати себе важкою їжею, прекрасною альтернативою м’ясних котлет можуть стати котлети овочеві, і при цьому вони не будуть ні в чому поступатися традиційним. Їх теж можна подавати гарячими або холодними, і вони чудово поєднуються з будь-якими гарнірами і салатами. Котлети з баклажанів — кращий вибір!

Інгредієнти для рецепта

  • Баклажан – 1,5 кг
  • Твердий сир – 150 г
  • Панірувальні сухарі – 150 г
  • Батон – 100 г
  • Молоко – 50-100 мл
  • Моцарелла – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Петрушка – 2 пуч.
  • Часник – 1 зуб.
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Соняшникова олія – за смаком

Як приготувати

·  1) На гарячу сковороду налийте трохи олії і злегка обсмажте нарізані кубиками баклажани. Додайте півсклянки води і тушкуйте під кришкою 15-20 хвилин.

·  2) Дрібно наріжте пучок петрушки і додайте баклажани, перемішайте і перекладіть все в зручну ємність. Потрібно дати баклажанам охолонути.

·  3) Додайте баклажани тертий твердий сир, яйце, попередньо замочений у молоці батон, панірувальні сухарі, роздавлений часник і пучок дрібно нарізаної петрушки який залишився. Посоліть і додайте перець за смаком.

·  4) Отриману масу потрібно гарненько вимісити і, якщо вона здається вам рідкою, додайте в неї сухарі.

·  5) Тепер зробіть з отриманого фаршу коржі, покладіть на кожен шматочок м’якого сиру, сформуйте котлети і обваляйте їх у борошні або панірувальних сухарях.

·  6) Обсмажте котлети в невеликій кількості рослинного масла. Викладіть на деко, застелене попередньо спеціальним папером, і поставте в духовку на 10-15 хвилин. Температуру виставте на 180 градусів. Повинна з’явитися скоринка. Готово!

Котлети з баклажанів — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.