Тип:
Другі страви
Час:
120 хвилин
Складність:
Складно
Порцій: 4
Курка
Впевнені, що ви хоча б раз пробували котлету по-київськи, а якщо ні, то точно чули про цю легендарну закуску.Про походження страви і його назви сперечаються досі побутує думка, що подібну котлету придумали французькі кухарі, інші приписують її поява української кухні. Навіть американці намагалися привласнити собі авторство, стверджуючи, що цю смакоту придумали в українській діаспорі.
Зазвичай готують такі котлети з кісточкою, щоб вони нагадували курячу гомілку. При бажанні можете витягти кістку крила птаха і обернути відбитим шматком філе. Наш рецепт ми спростили, щоб заощадити ваш час і витрати, але вийде не менш смачно і апетитно.
Інгредієнти для рецепта
Куряче філе – 4 шт.
Вершкове масло – 100 г
Петрушка – 2 ст. л.
Чорний перець (мелений) – по смаку
Сіль – по смаку
Пшеничне борошно – 2 ст. л.
Яйце – 2 шт.
Панірувальні сухарі – 200 г
Лимонний сік – 1 ст. л.
Молоко – 3 ст. л.
Соняшникова олія – 200 мл
Як приготувати
· 1 Збийте вершкове масло з дрібно нарізаною зеленню, перцем, посоліть.
· 2 З отриманої пасти сформуйте ковбаску і загорніть у фольгу, відправте в морозилку.
· 3 Кожну половину грудки розрізати вздовж на дві частини, злегка відбийте, посоліть і рясно полийте лимонним соком.
· 4 Викладіть на кожен шматочок філе чверть батончика замороженого масла, сформуйте рулетики й надішліть їх у морозилку на 10-15 хвилин.
· 5 У цей час приготуйте кляр: збийте яйця, додавши молоко. Насипте в окремі тарілки панірувальні сухарі і борошно.
· 6 Умочіть м’ясні заготовки спочатку в борошно, яєчну суміш, потім в сухарі. Повторіть 2-3 рази.
· 7 Обсмажте на сковороді (а краще у фритюрі) з усіх сторін за 4-5 хвилин. Викладіть котлети на деко і відправте в духовку на 20 хвилин. Запікайте при температурі 160 градусів.