Котлети по-київськи — Рецепт приготування

котлети по київськи рецепт приготування

Тип:
Другі страви
Час:
120 хвилин
Складність:
Складно
Порцій: 4
Курка

Впевнені, що ви хоча б раз пробували котлету по-київськи, а якщо ні, то точно чули про цю легендарну закуску.Про походження страви і його назви сперечаються досі побутує думка, що подібну котлету придумали французькі кухарі, інші приписують її поява української кухні. Навіть американці намагалися привласнити собі авторство, стверджуючи, що цю смакоту придумали в українській діаспорі.

Зазвичай готують такі котлети з кісточкою, щоб вони нагадували курячу гомілку. При бажанні можете витягти кістку крила птаха і обернути відбитим шматком філе. Наш рецепт ми спростили, щоб заощадити ваш час і витрати, але вийде не менш смачно і апетитно.


Інгредієнти для рецепта


Куряче філе — 4 шт.

Вершкове масло — 100 г

Петрушка — 2 ст. л.

Чорний перець (мелений) — по смаку

Сіль — по смаку

Пшеничне борошно — 2 ст. л.

Яйце — 2 шт.

Панірувальні сухарі — 200 г

Лимонний сік — 1 ст. л.

Молоко — 3 ст. л.

Соняшникова олія — 200 мл


Як приготувати


·  1 Збийте вершкове масло з дрібно нарізаною зеленню, перцем, посоліть.

·  2 З отриманої пасти сформуйте ковбаску і загорніть у фольгу, відправте в морозилку.

·  3 Кожну половину грудки розрізати вздовж на дві частини, злегка відбийте, посоліть і рясно полийте лимонним соком.

·  4 Викладіть на кожен шматочок філе чверть батончика замороженого масла, сформуйте рулетики й надішліть їх у морозилку на 10-15 хвилин.

·  5 У цей час приготуйте кляр: збийте яйця, додавши молоко. Насипте в окремі тарілки панірувальні сухарі і борошно.

·  6 Умочіть м’ясні заготовки спочатку в борошно, яєчну суміш, потім в сухарі. Повторіть 2-3 рази.

·  7 Обсмажте на сковороді (а краще у фритюрі) з усіх сторін за 4-5 хвилин. Викладіть котлети на деко і відправте в духовку на 20 хвилин. Запікайте при температурі 160 градусів.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.