Коржі на сковороді – рецепт приготування

Любителі кулінарії знайомі з татарської кухнею завдяки відмінним супів і бульйонів, соковитої м’яса і апетитним овочам. Про борошняних виробах говорять рідше. І це велика помилка.

Чельпек – солодкі коржі, які готують прямо на сковороді. Вони користуються великою популярністю через простоту приготування. І хоча інгредієнти звичайні, не варто недооцінювати смак. Якщо ви спробуєте чельпек хоча б раз, складно буде переключитися на інші коржі.


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 1 кг

яйце – 10 шт.

молоко – 100 мл

цукор – 30 г

сода – 1,5 ч. л.

Цукрова пудра – 100 г

сіль – 1 трісок.

Топлене масло – 600 г


Як приготувати


·  1. Вбийте яйця в миску одне за іншим і збийте їх вінчиком.

·  2. Додайте цукор, щіпку солі, молоко і соду. Гарненько все перемішайте. Цукрові крупинки повинні розчинитися.

·  3. Додайте в загальну масу борошно і замісити круте тісто.

·  4. Розріжте тісто на частини по 50-80 м Розкачайте кожну частину качалкою в корж товщиною 1,5-2 мм і діаметром 25-30 см. Краї дуже великих коржів можна обрізати ножем.

·  5. Смажте кожну корж на розжареній олії з обох боків до готовності.

·  6. Викладіть чельпек на тарілку і посипте цукровою пудрою. Солодкі коржі готові!

Не бійтеся вчитися чомусь новому. Старі добрі рецепти ніхто не відміняв. Але, продовжуючи готувати улюблені млинці з різноманітними начинками, звертайте увагу і на інші рецепти. Чельпек – варіант, з якого ви можете почати прямо зараз. Спробуйте!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.