Коржі чепалгаш – рецепт приготування

Чепалгаш – традиційне чеченське частування, мабуть, найвідоміше і улюблене на Північному Кавказі.Тонкі коржі з сиром і зеленню готують повсюдно в цьому регіоні, але чепалгаш відрізняються рядом особливостей, завдяки яким вони виходять надзвичайно м’якими.

Купали ви коли-небудь коржі в воді? Ось тепер точно будете. Завдяки такій промивці все пригорілі частинки і зайва борошно змиваються – чисті чепалгаш готові до промаслюванням. До речі, сир для начинки майстри радять брати сухіше. Швидше на кухню!


Інгредієнти для рецепта


кефір – 500 мл

сода – 0,5 ч. л.

сіль – 0,5 ч. л.

Сир – 500 г

Пшеничне борошно – 500-600 г

яйце – 1 шт.

Зелена цибуля – 1 Пуч.

Вершкове масло – 300 г


Як приготувати


·  1. Злегка підігрійте кефір, додайте соду. У глибоку миску просійте борошно, додайте сіль, влийте кефір з содою і замісіть м’яке тісто. Накрийте серветкою і залиште на 30 хвилин.

·  2. Приготуйте начинку. Сир розітріть з яйцем, додайте дрібно нарізаний зелений лук і сіль за смаком, якщо потрібно. Перемішайте начинку і розділіть на 8-9 рівних частин.

·  3. Тісто обомніте і розділіть на 8-9 частин. З кожної частини зробіть колобок, а потім корж невеликого розміру. По центру коржів викладіть підготовлену начинку. Зберіть краю в пучок і защіпніте.Вийде щось схоже на мішечок. Мішечок притисніть долонею і, підсипаючи трохи борошно, розкачати качалкою в тонкий корж.

·  4. Смажте коржі на сухій сковороді без масла по 2 хвилини з кожного боку. Викладіть коржі на блюдо, прикрийте рушником, щоб залишалися теплими.

·  5. А ось тепер черга головного трюку. Налийте в чисту сковороду або каструлю достатню кількість кип’яченої гарячої води. Кожен коржик занурте в воду, промийте, щоб видалити всю зайву муку.Викладайте коржі на широке блюдо, рясно поливаючи кожну розтопленим вершковим маслом.

·  6. Подавайте чепалгаш до столу, розрізавши на 4 або 8 частин, з вершковим маслом в піалі і гарячим чаєм. Смачно!

До речі, на батьківщині цієї страви вважається, що чим тонше жінка вміє розгортати корж з начинкою (яка не буде рватися), тим вище її кулінарні здібності. Впевнені, ваші коржі вийдуть незрівнянними в будь-якому випадку, і ви не забудете поділитися рецептом з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.