Користь кісткових бульйонів

Нині досить рідко можна зустріти таку страву, як кістковий бульйон.Зазвичай все вирішується наваром з курячих стегенець, або щось подібне варять під час приготування холодцю.Ми ж пропонуємо згадати традиції і приготувати бульйон, як це робили наші бабусі.

Чи варто згадувати, що кістковий бульйон — це дуже корисна їжа?При уявній простоті в його склад входять найважливіші амінокислоти, які обов’язково повинні бути присутнім у раціоні будь-якої людини.

Користь кісткового бульйону

По-перше, він сприяє загоєнню ран і рекомендується до вживання в післяопераційний період.Наявність необхідних амінокислот допомагає тканин відновлюватися швидше.Це також незамінна їжа для зростаючого організму.

По-друге, з-за високого вмісту магнію, кальцію і фосфору, які є в бульйоні, ваші кістки стають міцнішими.Тому бульйон з кісток можна в будь-якому віці, тим більше що він завжди відмінно засвоюється.

По-третє, в бульйоні є желатин, який благотворно впливає на слизову кишечника, і зокрема шлунка. Хороше травлення гарантовано!

По-четверте, кістковий бульйон допоможе впоратися з токсинами і налагодити роботу печінки.Так що, якщо раптом ви ненароком отруїлися, їжте бульйон!

По-п’яте, у складі бульйону є гліцин, який забезпечує високий вміст заліза в крові, а це запобігає анемії і покращує кровообіг.Високий гемоглобін гарантовано!

І це далеко не весь список!Бульйон може бути як самостійною стравою, так і основою для різних супів, рагу і підлив — чого тільки може побажати душа.Пам’ятайте, що це низькокалорійна їжа — всього 15-20 кілокалорій на літр.

Як зробити бульйон ідеальним

·  Перед тим як варити, трохи обсмажте кістки в духовці.

·  Перш ніж кістки залити холодною водою, обов’язково подрібніть їх.

·  Кістки перед приготуванням потрібно промити!

·  Як тільки бульйон закипів, відразу ж зменшіть вогонь, зніміть з рідини піну і частково приберіть жир.

·  Не допускайте сильного кипіння, бульйон цього не терпить.

·Кістковий бульйон вариться приблизно 3 години.За півтори години до готовності додайте трави по своєму смаку, а солити можна вже за півгодини до закінчення варіння.

Корисним буде бульйон з додаванням м’яса.Це повною мірою стосується і бульйону з риби.Словом, якщо у вас проблеми з травленням або просто відчувається загальна слабкість — кошти краще не знайти.Дві чашки бульйону в день — і ви відчуєте себе набагато краще!

А тепер уявіть, скільки всього можна зробити на такій основі.Це і бульйон з грінками, галушками, фрикадельками, локшиною, овочами і навіть з омлетом!Політ вашої кулінарної фантазії тут безмежний, а тому сміливо ділитися цією інформацією з іншими — нехай і вони приготуютьідеальний бульйон.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.