Користь часнику

Часник здавна привертав до себе увагу лікарів. Чим він тільки не був: від амулета проти вампірів до чудесної панацеї. Обростаючи легендами і все новими властивостями, ця рослина стало з’являтися майже у всіх кухнях світу. Диму без вогню не буває, тому «Зі Смаком» пропонує розібратися, чому часник займає важливе місце в нашому раціоні.

Часник для здоров’я

Часник присутня в багатьох стравах як пікантною приправи. Його морозять, маринують, сушать, натирають — чого тільки з ними не роблять. Однак, крім цінних смакових властивостей, існують і корисні для здоров’я властивості часнику.

Найвідомішим із таких властивостей визнано зміцнення імунітету. Воно й зрозуміло, адже у часнику міститься білок, необхідний для утворення антитіл в нашому організмі, які борються з різними інфекційними напастями.

Лікування часником багато з нас пам’ятають ще з дитинства, коли батьки нам вішали на шию ладанку з часником перед походом в дитячий сад. Це, звичайно, краще назвати не лікуванням, а профілактикою, так як часник має сильний дезинфікуючим ефектом.

Ви будете здивовані, але він здатний боротися з такими захворюваннями: вірусні та холерні інфекції, молочниця, золотистий стафілокок, мікобактеріальний туберкульоз, ВІЛ, стрептокок групи В.

Так-так, в основі деяких препаратів для придушення ВІЛ-інфекції ви виявите добавки на основі часнику, так як він здатний частково компенсувати імунодефіцит.

Дослідження показали, що часник може боротися навіть з деякими видами раку. Саме тому ще стародавні єгиптяни використовували його для лікування різних пухлин, а також хвороб шлунково-кишкового тракту і серцево-судинних захворювань.

Воно й зрозуміло, адже глисти часник в принципі не переносять, а що стосується судин, то часник володіє розслаблюючим властивістю, що знижує вірогідність утворення тромбів.

Виходячи з вищезгаданого, часник — потужний препарат, а значить, у нього є і протипоказання. Це досить агресивна рослина, тому язвенникам категорично заборонено вживати його в їжу, як і іншу гостру їжу. Епілептикам часник теж їсти не рекомендується, так як можна спровокувати напад.Крім цього, є ще й неприємний запах, який складно вивести.

Проаналізувавши деякі властивості часнику, ми рекомендуємо приділяти цьому продукту більше уваги. Науково доведено, що часник для організмукорисний, а ми з вами знаємо, що на кухні він просто незамінний. Соуси з додаванням часнику, булочки з часником, маринади і печінкові оладки розгублять своє смакове пишність без такого пікантного інгредієнта.

Тому не соромтеся додавати часник в свої страви і обов’язково поділіться з друзями цієї корисної статтею!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.