Користь баклажанів

Вважається, що здоров’я людини наполовину залежить від способу життя, і головну роль в цьому відіграє правильне харчування.Приклавши мінімум часу і зусиль, ви можете поліпшити своє самопочуття.Для цього потрібно почати збалансовано харчуватися.

В першу чергу слід забезпечити організм корисними речовинами, вітамінами і мінералами.Тому обов’язково включіть в свій раціон велика кількість овочів і фруктів.

У кожного прихильника здорового харчування є список продуктів, які він їсть в обов’язковому порядку.У цей список входять і баклажани.Навіть після впливу на ці овочі високих температур, цінні речовини з них практично не втрачаються.

Ми підготували 7 вагомих доводів, які переконають вас вживати цей корисний і універсальний овоч регулярно.

·Овоч довголіття

Баклажан часто називають овочем довголіття, а все тому, що він містить велику кількість солей калію, позитивно впливають на роботу серця і кровоносних судин.Ось чому є баклажани рекомендують людям, що страждають серцево-судинними захворюваннями.

·Харчування для мозку

Баклажани містять флавоноїди насунін, який надає їм характерний фіолетовий колір.Це речовина захищає клітини головного мозку від пошкоджень.Вживання баклажанів — відмінна профілактика вікових розумових відхилень і зміцнення пам’яті.

·Боротьба з раком

Антоціани і хлорогенова кислота захищають наші клітини від пошкоджень, викликаних вільними радикалами, що в свою чергу запобігає розвиток пухлин і поширення видозмінених клітин.

·При діабеті

Баклажани показані хворим на цукровий діабет, так як містять мало вуглеводів.Марганець в баклажанах активізує обмін жирів і знижує рівень цукру в крові.

·Зменшує рівень холестерину в крові

В синеньких міститься пектин, який покращує травлення, жовчний обмін, а також виводить зайвий холестерин.

·Нормалізація ваги

Баклажан — низькокалорійний овоч, який може бути вашим кращим помічником у боротьбі із зайвими кілограмами.У 100 грамах овоча міститься всього 28 кілокалорій.Цей продукт містить велику кількість клітковини, яка виводить з організму шлаки.

·Боротьба з шкідливими звичками

Тим, хто хоче кинути палити, рекомендують їсти страви з синеньких.У їх складі присутня велика кількість нікотинової кислоти.Вона допомагає легше перенести відмова від куріння, але при цьому не шкодить здоров’ю.

Цей овоч можна їсти практично всім, крім хворих гастритом і виразковою хворобою.Їм він категорично протипоказаний.

Перед приготуванням баклажани потрібно обов’язково замочити в холодній воді на 15 хвилин або ж трохи посолити, а через півгодини промити.

Включіть в свій раціон страви з баклажанів, насолоджуйтеся ними і зміцнюйте своє здоров’я!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.