Корисні властивості сала

 

Для профілактики простудних захворювань в холодну пору більшість з нас намагаються їсти побільше меду і класти в гарячий чай лимон. Але мало хто знає, що для захисту організму потрібен ще один продукт тваринного походження.

Кращим продуктом є свіже сало, яке, до речі, містить вітаміни А, D, Е, а також каротин. Легенд про його шкоду безліч, але сьогодні ми розставимо всі крапки над «i».

Міфи про сало

·  Смажити на салі шкідливо

А ось і ні. Обійшовши оливкова олія, сало вважається найкориснішим продуктом, на якому можна готувати. Під час нагрівання рослинних жирів утворюються небезпечні токсичні сполуки, які можуть навіть спровокувати появу раку. Тому і оливковою олією краще поливати салати. А кращим продуктом для смаження є сало.

·  Від сала повніють

Від сала поправишся, якщо будеш їсти його в необмежених кількостях. Тим, у кого немає серйозних проблем зі здоров’ям, сало піде тільки на користь.Норма 10-30 грамів в день. «Товстіють не від сала, а від його кількості» — народна мудрість.

·  Сало — важка їжа

Сало плавиться при температурі приблизно дорівнює температурі нашого тіла, тому воно добре засвоюється.

·  Сало — шкідлива їжа для серця

Сало корисне для роботи серця і судин. А все із-за вмісту ліноленової кислоти, яка активізує вироблення простагландинів. Вони підтримують роботу серцевого м’яза і тонус судин.

·  Сало пригнічує імунітет

Навпаки, цей продукт його посилює, так як сало багато арахідонової кислотою. Незважаючи на те, що сало має високу калорійність, його користь для організму є неоціненною. Тим більше що в зимовий період так мало овочів і фруктів.

·  Сало містить холестерин у великій кількості

Сало містить холестерин, але його кількість не критично. У 100 г підшкірного жиру тварин в середньому міститься 70-90 мг холестерину. У той час як у яловичих нирках — 1 126 р. При цьому лінолева та арахідонова кислоти в салі допомагають поліпшити обмін холестерину і правильно переробити холестерин.

·  Сало з хлібом не можна їсти

Обидва продукту відмінно засвоюються і доповнюють один одного. Правда, потрібно правильно вибрати хліб. Ідеальним варіантом буде чорний, а ще краще з борошна грубого помелу або з висівками.

Трохи сала можна всім. Воно протипоказано тільки тим, у кого є проблеми з печінкою, жовчним міхуром і шлунково-кишковим трактом. Є сало рекомендується з гострою приправою, так як вона покращує його перетравлювання. Так що намазуйте цей продукт гірчицею, хріном або аджикою.

Сало не дієтична їжа, але іноді можна їм поласувати. Те, що ми їмо в маленьких кількостях, для організму як ліки, а якщо переборщити, то це вже отрута.Так що їжте сало на здоров’я та діліться цією інформацією з друзями!

 

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.