Час: 60 хвилин
Складність: Середньо
Порцій: 4
Випічка з сирного тіста все-таки корисніша, ніж звичайна. Сир — кисломолочний продукт, який необхідно вживати і дітям, і дорослим, а в раціоні літніх людей він повинен бути присутнім обов’язково.
Конвертики з сирного тіста з яблучною начинкою — один з тих видів випічки, в якій корисний сир стає ще і дуже смачним. Перед початком приготування не забудьте запросити на кухню маленького помічника: дітям подобається класти яблучко в конвертик, а їсти його тим більше!
Рецепт приготування конвертиків з яблуками – Відео:
Інгредієнти для рецепта
Сир – 150 г
Пшеничне борошно – 150 г
Цукор – 175 г
Яйце – 1 шт.
Яєчний жовток – 1 шт.
Яблуко – 3 шт.
Мак – 1 ст. л.
Кориця – 1 ч. л.
Розпушувач – 10 г
Ванілін – 1 трісок.
Сіль – 1 трісок.
Соняшникова олія – 6 ст. л.
Молоко – 1 ст. л.
Як приготувати
-
- Перетріть сир з 75 г цукру і яйцем, додайте сіль, масло і ванілін.
-
- У борошно додайте розпушувач і з’єднайте з сирною сумішшю.
-
- Замісіть тісто. Воно має бути еластичним і м’яким, легко розгортатися.
-
- Розділіть його на дві частини, розкачайте половинки на кола діаметром 25 см.
-
- Кожне коло поділіть на 8 секторів, в них зробіть по три надрізи.
-
- У яблук видаліть серцевину, наріжте тонкими шматочками.
-
- На кожен трикутник викладіть кілька яблучних часточок і присипте цукром з корицею.
-
- Сформуйте конвертик, накривши яблучну начинку вузьким кінцем трикутника. Куточок загніть під низ.
-
- Викладіть вироби на деко, змастіть сумішшю з молока і яєчного жовтка, посипте маком.
-
- Випікайте 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Печене яблуко в такому пиріжку виходить соковитим і солодким. Радуйте себе і близьких корисної випічкою, а рецептом діліться з друзями!