Консервований болгарський перець – рецепт приготування

Консервовані болгарські перці – це must have будь-якої господині. Взимку як відкриєш баночку, відразу згадаєш про літо. А скільки страв з такої заготовки можна зробити. Фаршировані м’ясом або овочами (на пісний стіл), різні салати, соуси з подрібненої м’якоті до бутербродів, та й просто вприкуску … Словом, треба закривати!

Щоб заготовка краще зберігалася, банки радимо простерилізувати 2 рази: до закладки перцю і після. Як показує практика, порожні банки стерилізувати в мікрохвильовці зручніше і швидше за все, але ви можете скористатися будь-яким іншим способом (на пару або в духовці).


Інгредієнти для рецепта


Болгарський перець – 1 кг

вода – 1 л

цукор – 70 г

сіль – 35 г

Лимонна кислота – 0,75 ч. л.


Як приготувати


·  1. Перці промийте, видаліть насіння. Опустіть очищені овочі в окріп на 2 хвилини, потім швидко шумівкою витягніть і обдайте холодною водою.

·  2. Перці укладіть один в інший, як матрьошку. Потім розмістіть в банках (попередньо стерилізованих) вертикально. Для економії місця овочі можна злегка сплющити.

·  3. Розчиніть у воді цукор, сіль і лимонну кислоту, закип’ятити. Гарячою заливкою залийте перці в банках, прикрийте кришками і стерилізують літрові банки 20 хвилин, 3-літрові – 25. Засукайте, переверніть, закутайте заготовку і залиште так до повного охолодження.

Як бачите, заготівля робиться швидко і без проблем, зате яка ароматна смакота виходить. До речі, лимонну кислоту можна замінити столовим оцтом 9% (1 десертна ложка на літр води). Готуйте на радість близьким і діліться рецептами з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.