Класичний суп харчо — рецепт приготування

Класичний суп харчо — рецепт приготування

Тип: Перші страви
Час: 200 хвилин
Складність: Складно
Порцій: 8

Традиційний суп харчо — це, мабуть, те ж саме, що правильний борщ. Складно сказати, що точно має входити в класичний рецепт. У різних областях Грузії цю страву готують по-різному. Тим не менш існують основні правила приготування харчо, яких варто дотримуватися.

Перше — це м’ясо. Грузинська кухня лояльно ставиться до різних видів м’яса, але кожен з них робить страву особливою. Для супу харчо найкращим м’ясом є яловичина, адже назва страви перекладається як «яловичий суп». Другий важливий інгредієнт називається тклапі. Це лист засушеного пюре з ткемалі, кислої сливи. Тклапі можна замінити соусом ткемалі, який ви знайдете в магазині, або соком граната. Третій секрет приготування харчо в тому, що вам не обійтися без волоських горіхів і рису. Важливу роль в супі також грають прянощі і зелень. Суп повинен вийти саме не гострим, а пряним. Це означає, що, просто додавши більше перцю, ви не отримаєте харчо. Тут важливу роль відіграє поєднання трав і спецій.

Інгредієнти для рецепта

  • Яловичина – 500 г;
  • Рис – 60 г;
  • Цибуля – 200 г;
  • Ткемалі – 2 ст. л.;
  • Петрушка – 1 пуч.;
  • Кінза – 1 пуч.;
  • Волоські горіхи – 0,5 скл.;
  • Часник – 5 зуб.;
  • Вода – 2,5 л;
  • Лавровий лист – 2 шт.;
  • Коріандр – 0,5 ч. л.;
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
  • Шафран – 0,25 ч. л.;
  • Червоний перець – 0,5 ч. л.;
  • Сіль – за смаком.

Як приготувати

1) Промийте м’ясо, наріжте, залийте прохолодною водою і поставте варитися. Яловичина готується приблизно 120 хвилин. Кілька разів зніміть пінку з бульйону. Якщо ви використовуєте тклапі, то на цьому етапі залийте його гарячою водою.

2) Через 2 години додайте в бульйон соус ткемалі, яким ми замінимо тклапі, або дві столові ложки соку граната.

3) Коли бульйон знову почне кипіти, киньте туди подрібнену цибулю і варіть ще 10 хвилин на середньому вогні. Промийте рис, додайте його в суп.

4) Подрібніть горіхи до стану пасти, те ж саме зробіть з часником. Через 10 хвилин після додавання рису додайте в суп горіхи і часник. Залиште варитися ще на 10 хвилин.

5) Додайте лавровий лист, коріандр, хмелі-сунелі, шафран, посоліть і поперчіть. Перемішайте суп і варить ще 7 хвилин.

6) Дрібно наріжте петрушку, кінзу, киньте в суп, варить 5 хвилин. Вимкніть вогонь і дайте харчо трохи настоятися.

Класичний суп харчо — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.