Класичні білоруські драники – рецепт приготування

Деруни або картопляні оладки прийнято вважати білоруським стравою, хоча в багатьох кухнях світу вони ховаються під іншими назвами: брамборак, латкес, крезлікі, какоркі … Але, як не назви блюдо, головне в ньому – чудовий смак!

У деруни часто додають різні начинки, варіюється склад тесту. Сьогодні ми ознайомимо вас з класикою, основою основ цієї страви. А в процесі приготування опишемо кілька хитрощів класичних білоруських оладок.


Інгредієнти для рецепта


Картопля – 12 шт.

Цибуля – 1 шт.

сіль – за смаком

Соняшникова олія – 30 мл

часник – 3-4 зуб.

сметана – за смаком


Як приготувати


·  1. Щоб деруни не розпливаються по сковороді і не пригорали, використовуйте немолодий картопля з щільною шкіркою. Очистіть його і натріть на дрібній тертці.

·  2. Таким же чином натріть очищену цибулину і швидко з’єднайте з картоплею, поки він не потемнів.Якщо маса вийшла дуже соковитою, відкиньте її на сито і дайте стекти рідини.

·  3. Далі залишається тільки посолити картоплю і обсмажити коржі на рослинному маслі. Готові деруни викладіть на кухонні паперові серветки для видалення зайвого жиру.

·  4. Часник пропустіть через прес, потім розподіліть між дерунами. Подавайте блюдо зі сметаною.

В якості сполучного інгредієнта в деруни іноді додають яйця, борошно або крохмаль. Ось тут головне не переборщити: на 1 кг картопляної маси досить взяти 2 яйця або 1-2 ст. л. крохмалю. Як бачите, в автентичному рецепті ці складові зовсім відсутні. А як ви готуєте деруни? Поділіться своїм рецептом з читачами!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.