Кистибий з картоплею — рецепт приготування

Кистибий — традиційне татарське і башкирська страва, що готується з тіста з начинкою. Воно виглядає, як обсмажена прісна коржик, в яку зазвичай кладуть картоплю або пшоняну кашу.

Чому б не спробувати щось нове і цікаве? Приготуйте це старовинне блюдо, вам і вашим близьким точно сподобається!


Інгредієнти для рецепта


Картопля — 500 г

вода — 150 мл

Пшеничне борошно — 400 г

Цибуля — 200 г

Вершкове масло — 125 г

Соняшникова олія — 100 мл

сіль — за смаком

Чорний перець (мелений) — за смаком


Як приготувати


·  1. Відваріть картоплю в мундирі, очистіть його і розімніть.

·  2. Дрібно наріжте цибулю. Обсмажуйте його протягом 6-7 хвилин до золотистого кольору, використовуючи 25 г вершкового масла і 2-х ст. л. рослинного масла.

·  3. Обсмажену цибулю додайте до картоплі, посоліть, поперчіть і добре перемішайте.

·  4. У глибоку миску просійте борошно, додайте 1 ч. л. солі. Влийте в борошно 150 мл води і 2 ст. л.рослинного масла, ретельно замішуючи тісто. Залиште його на 15 хвилин.

·  5. Присипте кухонний стіл борошном і за допомогою качалки розкачайте на ньому тісто до товщини близько 2 мм.

·  6. З листа тесту виріжте 10 кіл діаметром 15-17 см.

·  7. Розтопити вершкове масло, змащуйте ним кожен коржик перед викладкою начинки.

·  8. Відступите від краю кола 1 см, на половину кола рівномірно викладіть начинку з картоплі і накрийте її другою половиною тіста, зверху знову змастіть розтопленим маслом.

Вітаємо, ситні кистибиі з картоплею готові! Подавайте коржі гарячими, столові прилади вам не знадобляться, це блюдо прийнято їсти руками. Поділіться цим цікавим рецептом зі своїми друзями.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.