Кисло-солодкі огірки – рецепт приготування

Першими весняними огірками хочеться насолоджуватися вприкуску з хлібом і сіллю. Коли ж справа доходить до святкового столу або пікніка, краще приготувати щось небанальне і тим самим здивувати близьких.

Редакція «З Смаком» обожнює рецепти зі східним колоритом! Тому напередодні сонячних вихідних на природі даруємо вам ідею приготування кисло-солодких огірків в особливому маринаді зі східною ноткою.


Інгредієнти для рецепта


огірки – 1 кг

кунжут – 2 ст. л.

паприка – 1 ст. л.

Соєвий соус – 60 мл

часник – 3 зуб.

Соняшникова олія – 3 ст. л.

сіль – 4 ст. л.

вода – 1 л

оцет – 3 ст. л.

Гострий соус – 2 ст. л.

цукор – 3 ч. л.


Як приготувати


·  1. Огірки вимийте, обріжте кінчики. Надріжте навскіс кожен огірок, чи не дорізаючи до кінця.Зручно для цього скористатися паличками для їжі.

·  2. Викладіть огірки в глибоку каструлю, посипте 2 ст. л. солі і накрийте кришкою. Струсіть каструлю, щоб огірки рівномірно перемішалися з сіллю.

·  3. Кунжут обсмажте на сковороді, потім потовчіть в ступі, змішайте з пропущеним через прес часником, паприкою і гострим соусом (можна використовувати соус чилі або навіть домашню аджику).

·  4. На сковороді розігрійте масло, вимкніть вогонь і додайте суміш спецій з п. 3.

·  5. З огірків відіжміть сік, полийте приправою. Закип’ятіть воду, додайте в окріп решту солі, цукор, соєвий соус і оцет (бажано рисовий). Залийте огірки вийшов маринадом.

·  6. Зачекайте, поки розсіл охолоне, – і готово, можете насолоджуватися хрусткими кисло-солодкими огірочками.

На пікніку у кожного в тарілці повинен красуватися шматочок м’якого шашлику і пряний огірок: більшого нічого і не захочеться. Беріть цей рецепт собі на замітку, а також діліться ідеєю з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.