Кіш з горошком і морквою – рецепт приготування

Кіш – це відкритий заливний пиріг з несолодкої начинкою. Батьківщиною страви вважається Франція.Як правило, основу Кіша готують з розсипчастого тесту, а для заливки змішують яйця з молочними продуктами. Пропонуємо приготувати хіт літнього сезону – киш з зеленим горошком і молодий морквою.

Щоб приготувати киш за всіма правилами, потрібно мати у своєму розпорядженні часом хоча б тому, що спочатку слід окремо замісити тісто і спекти основу пирога. Але старання того варті! Поєднання ніжного вершкового верхнього шару з хрустким коржем незрівнянно.


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 180 г

Вершкове масло – 100 г

вода – 4 ст. л.

морква – 3 шт.

горошок – 300 г

сметана – 200 г

вершки – 150 мл

яйце – 3 шт.

Твердий сир – 100 г

Мускатний горіх – 2 щеп.

Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.

сіль – за смаком


Як приготувати


·  1. Борошно просійте, додайте сіль і скибочки охолодженого вершкового масла. Влийте холодну воду і негайно ж замісіть тісто.

·  2. Тісто, розкачане в пласт, перекладіть у форму (діаметр 26 см), сформуйте бортики. Зробіть проколи виделкою і відправте в холодильник на 10 хвилин.

·  3. З пергаменту для випічки виріжте коло, що підходить під діаметр форми, і застеліть їм тісто.Зверху насипте сухий горох або квасоля, щоб корж при випічка не здувся. Випікайте 15 хвилин при температурі 200 градусів, потім папір з вантажем приберіть і допікають ще 10 хвилин.

·  4. Очищену моркву наріжте кружальцями. Бланшируйте 3-4 хвилини в підсоленій воді. Рідина злийте, морква залиште остуджувати.

·  5. Змішайте сметану з вершками, додайте яйця, сіль, перець, мускатний горіх і половину від загальної кількості тертого сиру. Додайте до маси остигнула морква і зелений горошок, перемішайте.

·  6. Залийте масу в гарячий корж, зверху розподіліть залишився тертий сир. Запікайте приблизно 40 хвилин при 190 градусах.

Про красу пирога і говорити нема чого, дуже апетитно вийшло! До слова, для цього блюда прекрасно підійде і заморожений горошок, бланшуйте його протягом 3 хвилин разом з морквою. Порадуйте близьких корисної випічкою, а друзів новим рецептом!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.