«Київський торт» — Рецепт приготування

«київський торт» рецепт приготування

Тип:
Десерти
Час:
210 хвилин
Складність:
Складно
Порцій: 15
Вегетаріанські Десерти Торти

«Київський торт» — легендарне ласощі, яка знайома кожному з дитинства. Цей торт готується з двох хрустких повітряних тістечок безе, прослоенних кремом.

«Зі Смаком» пропонує вам приготувати це чудове ласощі, щоб порадувати своїх близьких таким знайомим десертом!


Інгредієнти для рецепта


Яєчні білки – 300 г

Яєчний жовток – 4 шт.

Вершкове масло – 350 г

Цукор – 500 г

Кешью – 250 г

Цукрова пудра – 115 г

Пшеничне борошно – 70 г

Ванільний цукор – 45 г

Коньяк – 2,5 ст. л.

Лимонний сік – 1 ч. л.

Згущене молоко – 2 ст. л.

Какао-порошок – 2 ст. л.

Сіль – 1 трісок.


Як приготувати


·  1 Горіхи обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору і порубаєте їх. Залиште кілька столових ложок для прикраси. Інші остиглі горіхи змішайте з 275 г цукру і борошном.

·  2 Почніть збивати яєчні білки на середніх оборотах, додайте лимонний сік, коли почне утворюватися піна. Як тільки піна почне ущільнюватися, додайте 30 г ванільного цукру 75 г цукрової пудри. Після цього можна збільшити обороти і збити білки до гострих піків.

·  3 В сухі інгредієнти поступово введіть білкову масу, з допомогою лопатки перемішайте плавними рухами.

·  4 Форми для коржів однакового діаметру застеліть пергаментом, викладіть однакову кількість тіста і розрівняйте поверхню лопаткою. Після цього відправте форми в розігріту до 150 градусів духовку. Якщо коржі почнуть дуже швидко темніти, необхідно знизити температуру до 140 градусів. Через 2 години вимкніть духовку і, прочинивши дверцята, охолоджуйте коржі в ній протягом 30 хвилин. Готові коржі повинні простояти у формі ще 12 годин, а краще добу.

·  5 Після цього дістаньте коржі з форм. Робіть це максимально акуратно, щоб вони не розсипалися. Якщо коржі трохи обсипаючи, зберіть ці крихти для прикраси десерту. Після цього треба відкласти коржі ще на кілька годин, щоб трохи затвердів верх.

·  6 Щоб приготувати крем «Шарлот» змішайте молоко з 1 склянкою звичайного цукру, 15 г ванільного цукру і поставте суміш на повільний вогонь, щоб цукор повністю розчинився. У глибокій ємності збийте жовтки з 1 щіпкою солі, потім влийте молоко і розмішайте суміш віночком. Перелийте масу в каструлю і варіть на помірному вогні, не забуваючи постійно помішувати. Після закипання крему варіть його ще 4-5 хвилин. Консистенція крему повинна бути такою ж, як у густого киселю.

·  7 Протріть крем через сито, накрийте харчовою плівкою і охолодіть до кімнатної температури. Після цього введіть 1,5 ст. л. коньяку. Розімніть 250 г вершкового масла і збийте в пишну піну. Після цього по ложці додайте його у заварную основу, збиваючи кожен раз до повної однорідності.

·  8 Щоб приготувати шоколадний крем, розімніть 100 г вершкового масла і збийте його в пишну піну, потім додайте какао, 40 г цукрової пудри, згущене молоко, 1 ст. л. коньяку і збийте до отримання гладкого крему.

·  9 Щоб приготувати крем для прикраси торта, 150 г крему «Шарлот» змішайте з 1 ст. л. шоколадного крему і збийте віночком до однорідності. Одержаний шоколадний крем і решті крем «Шарлот» відправте в холодильник.

·  10 Настав час зібрати торт. Нижній корж змастіть кремом «Шарлот», не забувши залишити кілька ложок для прикраси боків. Верхній корж покладіть на крем тією стороною, з якої зняли папір. Змастіть залишилися кремом «Шарлот» бока, а шоколадним кремом змастіть верхівку, розрівняйте поверхні, краї прикрасьте крихтою від коржів і залишилися горіхами. Після цього відправте торт в холодильник на 30 хвилин.

·  11 Через півгодини прикрасьте верхівку світлим кремом і поставте торт в холодильник мінімум на 4 години.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.