Кифлики з варенням — Рецепт приготування

Тип:
Десерти
Час:
30 хвилин
Складність:
Середньо
Порцій: 4
Вегетаріанські Випічка, Десерти

Кифлики — закарпатське листкове печиво з солодкою начинкою. Так як рецепт потрапив на Закарпаття з Австрії, то і назву десерту збереглося і відбувається воно від австрійського kipferl, або kipfel, що означає «ріжок».

Це печиво має форму рогалика, а в якості начинки виступає варення, найчастіше вишневе. Також в рогалики додають родзинки та волоські горіхи. Іноді кифлики готують не з листкового, а з дріжджового тіста, але їх смак від цього абсолютно не страждає!


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 500 г

Вершкове масло – 250 г

Сметана – 150 мл

Цукрова пудра – по смаку

Вишневе варення – по смаку


Як приготувати


·  1 У велику миску просійте борошно і додайте порзане масло. Перетріть в крихту і додайте сметану. Замісіть тісто.

·  2 Загорніть тісто в харчову плівку і відправте його в холодильник мінімум на півгодини.

·  3 Дістаньте тісто з холодильника і розділіть його на 2-3 частини. Розкачайте кожну в прямокутний пласт, товщиною близько 3 мм

·  4 Розрізати на квадратики розміром 7 х 7 см, в середину покладіть варення, скрутіть рогалики і защипайте краю.

·  5 Викладіть рогалики на застелений пергаментом деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15-25 хвилин. Випікайте до золотистого кольору. Після цього посипте печиво цукровою пудрою.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.