Катлама з маком – рецепт приготування

Катлама – це солодкий пиріг татарської кухні. Зазвичай готується з прісного бездріжджового тіста.Катлама виходить багатошаровою, з хрусткою верхівкою і великою кількістю макової начинки. Іноді в начинку додають горіхи. У цій випічки божественний аромат, лише спробуйте приготувати!

Якщо возитися з маковою начинкою час не дозволяє, можете використовувати вже готову, покупну. А молоко за бажанням замініть водою.


Інгредієнти для рецепта


Вершкове масло – 200 г

молоко – 0,5 скл.

цукор – 170 г

сіль – 1 трісок.

Пшеничне борошно – 350 г

яйце – 1 шт.

Мак – 250 г


Як приготувати


·  1. Підготуйте мак для начинки. Висипати весь мак в суху розігріту сковороду, помішуючи, обсмажте до появи приємного аромату. Зніміть з вогню, пересипте в миску, змішайте з 150 г цукру.

·  2. Тісто. Розтопіть 50 г вершкового масла, додайте решту 20 г цукру і сіль. Влийте молоко і перемішайте до однорідності. Додайте яйце і знову перемішайте.

·  3. Порціями введіть борошно і замісити круте, що не липнуче до рук тісто. Розкачайте тісто в пласт не товще 0,3 сантиметра. 150 г масла розтопіть і рясно змастіть їм пласт. Зверху рівномірно викладіть мак з цукром.

·  4. Краї тесту підверніть до центру, знову змастіть маслом і посипте маком, складіть пласт навпіл (уздовж). Повторіть процедуру з вершковим маслом і маком, складіть пласт навпіл, але тепер поперек.

·  5. Перекладіть катлама в форму і випікайте 20-30 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Подавайте катлама, нарізавши на шматочки. У розрізі виглядає дуже апетитно. До речі, катлама можна і просто згорнути рулетом під час формування, а потім злегка придавити долонями, щоб наблизити її до прямокутної форми. Цей рецепт просто зобов’язаний потрапити в записники ваших друзів. Швидше діліться з ними!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.