Картопляний суп — рецепт приготування

Кулайда — це традиційне перша страва, яку готують на півдні Чехії. Неймовірно запашний, густий і наваристий, цей суп чудово втамовує голод і дарує відчуття затишку.

Як і у багатьох національних блюд, у цього картопляного супу немає строгого рецепта. Наприклад, чеські кулінари досі сперечаються про те, чи потрібно додавати в це блюдо гриби … Редакція «З Смаком» пропонує випробувати базовий рецепт, а щодо інших добавок вирішувати вам!


Інгредієнти для рецепта


Картопля — 500 г

Цибуля — 1 шт.

Вершкове масло — 30 г

вода — 700 мл

Пшеничне борошно — 2 ст. л.

кріп — за смаком

сіль — за смаком

Чорний перець (мелений) — за смаком

кмин — за смаком

молоко — 200 мл

вершки — 200 мл

Лимонний сік — 1 ст. л.

яйце — 4 шт.

Лавровий лист — 2 шт.

перець духмяний — 3 шт.

Чорний перець (горошком) — 3 шт.


Як приготувати


·  1. Бульби картоплі очистіть, промийте, наріжте кубиками. Помістіть в каструлю і залийте водою так, щоб вона повністю покрила картоплю. Підсолити небагато, додайте лаврове листя, горошини чорного і запашного перцю.

·  2. Коли вода в каструлі закипить, додайте дрібно нарізану цибулю і продовжуйте варити на середньому вогні.

·  3. Борошно розітріть з вершковим маслом, додайте вершки, влийте молоко. Коли картопля буде майже готовий, влийте вершкову суміш в каструлю, перемішайте і варіть ще кілька хвилин.

·  4. Досоліть блюдо за смаком, приправте перцем і кмином, підкислити лимонним соком.

·  5. Обережно розбийте яйця, намагаючись не пошкодити жовток, і вилийте по одному в суп. Варіть суп ще протягом 5 хвилин на слабкому вогні. Зніміть каструлю з плити, потримайте блюдо під закритою кришкою ще 5 хвилин. Подавайте, приправивши подрібненим кропом.

Кулайда — це дуже ситне перша страва, тому ніяких закусок до нього не потрібно. Не можна упустити можливість поділитися новим рецептом смачного супца з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.