Картопляний гратен — Рецепт приготування

картопляний гратен рецепт приготування

Тип:
Гарніри
Час:
85 хвилин
Складність:
Складно
Порцій: 6
Вегетаріанські Овочі

Au gratin — це спосіб приготування страв в духовці, завдяки якому вони мають золотисту хрустку скоринку. Для цього овочі, м’ясо або рибу зазвичай посипають хлібними крихтами або тертим сиром.

«Зі Смаком» пропонує вам приготувати картоплю «Дофинуа», або картопляний гратен. Секрет цього вишуканого французького страви в тонко нарізаному картоплі, який тане в роті завдяки використанню вершків або молока.

Гратен з картоплі може стати вигідним доповненням до м’яса і овочів. Це ідеальний варіант для свята, так як він поєднує в собі ефектний зовнішній вигляд, оригінальний смак і простоту приготування.


Інгредієнти для рецепта


Картопля — 5 шт.

Вершкове масло — 4 ст. л.

Пшеничне борошно — 3 ст. л.

Молоко — 400 мл

Сіль — 1 ч. л.

Твердий сир — 200 г

Цибуля — 1 шт.

Чорний перець (мелений) — 1 трісок.


Як приготувати


·  1 Розігрійте духовку до 180 градусів. У великій каструлі на невеликому вогні розтопіть 3 ст. л. вершкового масла.

·  2 Додайте борошно, сіль і перець, розмішайте до отримання однорідної маси.

·  3 Поступово влийте молоко. Доведіть до кипіння, потім готуйте ще 2 хвилини, помішуючи, поки маса не почне густіти.

·  4 Приберіть каструлю з вогню, натріть в соус сир (150 г) і розмішайте, щоб сир розплавився.

·  5 Додайте в соус тонко нарізану картоплю і подрібнену цибулю.

·  6 Форму для випічки змастіть вершковим маслом, розподіліть по ній картоплю з іншими інгредієнтами.

·  7 Запікайте картоплю приблизно годину, поки він не стане м’яким. За 5 хвилин до готовності можна посипати гратен залишилися сиром.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Комментарии закрыты.