Картопляні кульки з сиром — рецепт приготування

картопляні кульки з сиром рецепт приготування

Тип: Закуски
Час: 80 хвилин
Складність: Середньо
Порцій: 5

В кінці XVII століття Петро I завіз картоплю в Східну Європу. Дивовижний овоч не відразу був оцінений людьми по достоїнству. Однак з часом він став улюбленою їжею, яка зараз по праву вважається «другим хлібом».Картопля відмінно насичує шлунок, відносно недорога і смачна. А головне — способів її приготування існує безліч, що дозволяє здорово урізноманітнити раціон.

Ми підготували для вас рецепт закуски, яка настільки смачна, що змітається столу ще гарячій: небувало смачні кульки з картоплі з сиром. Звичайно, таким кожен день себе не порадуєш. Але якщо у вас є залишки пюре з учорашнього дня, чому б не перетворити його в щось оригінальне? Можу посперечатися, що ваші близькі навряд чи пробували подібне!

Інгредієнти для рецепта

  • Картопля – 4 шт.;
  • Бекон – 150 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Пшеничне борошно – 130 г;
  • Твердий сир – 120 г;
  • Панірувальні сухарі – 80 г;
  • Часниковий порошок – 1 ч. л.;
  • Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.;
  • Цибуля – 1 пучок;
  • Сіль – за смаком.

Як приготувати

1) Приготуйте і охолодіть картопляне пюре. Потім помістіть його у велику миску. Додайте зелений лук, нарізаний бекон, часниковий порошок, чорний мелений перець і одне яйце. Добре перемішайте.

2) Присипте борошном руки. З невеликої кількості картопляної маси сформуйте коржик. Всередину покладіть шматочок сиру і скатайте з коржа кульку. Повторюйте процедуру до тих пір, поки вся картопля не буде використана.

3) Візьміть 3 окремі миски. В одну всипте борошно, в іншу — панірувальні сухарі, а в третю додайте збите яйце. Обваляйте картопляну кулю в борошні, потім в яйці і наостанок — у панірувальних сухарях. Потім вмочіть ще раз в яйце і знову — в панірувальні сухарі. Покладіть кульки на деякий час в холодильник, поки буде готуватися масло для смаження.

4) Розігрійте велику кількість масла в глибокій сковороді. Обсмажуйте кульки до коричневого кольору. Викладіть смажені картопляні кульки на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир. Посипте сіллю. Після перекладіть їх на змащене маслом деко і випікайте в попередньо розігрітій духовці до 200 °С 5 хвилин.

Картопляні кульки з сиром – рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.