Далеко не завжди нам вистачає коштів і сил на те, щоб приготувати страви високої кухні. Але якщо вам хочеться порадувати домашніх гарячим ситним вечерею, цей рецепт стане справжньою знахідкою!
Готувати котлети недовго, та й грошей трохи піде. Зате все будуть в захваті від смачної начинки і хрусткої скоринки!
Інгредієнти для рецепта
Картопля – 700 г
Цибуля – 1 шт.
яйце – 3 шт.
свинячий фарш – 200 г
часник – 2 зуб.
Вершкове масло – 30 г
Соняшникова олія – 3 ст. л.
сіль – за смаком
перець духмяний – за смаком
зелень – за смаком
Панірувальні сухарі – 1 скл.
Як приготувати
· 1. Очистіть картопля і відварити в підсоленій воді. Злийте воду і зробіть пюре.
· 2. При необхідності посоліть і поперчіть картоплю. Візьміть жовтки двох яєць і ретельно змішайте їх з картоплею. Дайте суміші охолонути.
· 3. Поки пюре охолоджується, займіться начинкою. Наріжте очищений цибулю дрібними кубиками.Очистіть часник, пропустіть його через прес.
· 4. Обсмажте до прозорості цибулю, додайте подрібнений часник і трохи борошна.
· 5. Викладіть фарш на сковорідку. Подрібніть зелень і теж відправте на сковорідку. Обсмажте до готовності.
· 6. Візьміть окремий посуд і збийте в ній залишилися два білка і 1 яйце. Додайте борошно і знову ретельно збийте.
· 7. Відокремте ложкою порцію пюре і сформуйте коржик. Зробіть поглиблення. Викладіть м’ясну начинку і зробіть котлету.
· 8. Умочіть кожну котлету в збиті яйця і обваляйте в сухарях.
· 9. Обсмажте вироби з усіх боків на розігрітій олії (з невеликою кількістю вершкового).
Готові котлети подавайте гарячими зі сметаною. Смачно з салатом зі свіжих овочів або консервацією.Насолоджуйтесь і діліться рецептом з друзями!