Картопляна ковбаса – рецепт приготування (картопляна кишка)

 

Наша кухня – не кухня без картоплі і м’яса! Ці два продукти готують як окремо, так і поєднують в одній страві. Смачно, ситно і просто – з цим згодні всі. Але нам хотілося б додати ще одне – оригінальності. Напевно, ви зараз задумалися, що ж тут може бути оригінального? Якщо ви прочитаєте цей рецепт, то відразу все зрозумієте.

 

Рецепт приготування домашньої картопляної ковбаси – Відео:

Домашня картопляна ковбаса (картопляна кишка) – щось новеньке для багатьох з нас. Ті, хто купують оболонку для домашніх ковбасок, начиняють її м’ясом, але ніяк не картоплею. У багатьох відразу з’являються сумніви, але скажемо одне: це неймовірно смачно! Спробувати точно варто.

Домашня картопляна ковбаса

Інгредієнти для рецепта

 

Картопля – 800 г

кишка – 1 шт.

м’ясо – 200 г

Сало – 150 г

Цибуля – 1 шт.

сметана – 1 ст. л.

часник – 6 зуб.

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком

Лавровий лист – 4 шт.

коріандр – 6 г

 

Як приготувати

 

  • 1. Можна взяти те м’ясо, яке вам подобається, наприклад, свинину чи яловичину. Дрібно наріжте його або ж просто перекрутіть через м’ясорубку.

  • 2. Сало також наріжте дрібними кубиками і обсмажте. Цей інгредієнт є опціональним: якщо ви не любитель сала, від нього можна відмовитися.

  • 3. Очистіть цибулину і подрібніть овоч. Можна нарізати дуже дрібними кубиками або ж використовувати блендер. Якщо немає м’яса і хочеться приготувати ковбасу виключно з картоплі, обсмажте ще цибулю. Тоді страва буде в рази смачніше.

  • 4. Пропустіть зубчики часнику через чеснокодавку.

  • 5. Сиру картоплю можна нарізати кубиками або, ще швидше, натерти на досить крупній тертці.

  • 6. Змішайте картоплю з підготовленою цибулею. Додайте до овочів часник, а потім сметану. Так картопля не потемніє. Чому не варто готувати пюре? Вся справа в тому, що коли в ковбасі відчувається великі шматки картоплі, вона набагато смачніша.

  • 7. У ємність з картоплею висипте підготовлений фарш і подрібнений лавровий лист. Заправте все сіллю, перцем, коріандром і перемішайте руками.

  • 8. Краще використовувати м’ясорубку зі спеціальною насадкою. Так набивати кишку простіше. Але можна набивати вручну. Для цього підійде шийка з-під пляшки. Промийте оболонку, надіньте на насадку і набийте ковбаски. Оболонку потрібно зав’язати у вузлик або нитками. Коли досягнете потрібної довжини (розмір ковбасок), перекрутіть оболонку.

  • 9. Проколіть ковбаски зубочисткою з двох сторін. Тоді вони не будуть лопатися в процесі приготування.

  • 10. Закип’ятіть в невеликій каструлі воду, додайте спеції і лавровий лист. Проваріть ковбаски протягом 15 хвилин.

  • 11. Вийміть ковбаски, обсушіть їх паперовим рушником і обсмажте з двох сторін до повної готовності.

  • 12. Також можна запекти їх в духовці. Візьміть звичайний лист, змастіть маслом і викладіть ковбаски.

  • 13. Виставте температуру духовки на 180 ° С і запікайте протягом 40 хвилин. Під час приготування не забувайте перевертати їх.



Кажуть, що це блюдо з’явилося через те, що комусь колись захотілося «прилаштувати» кудись кишки. Що ж, зробили це з розумом. Таке унікальне блюдо подають в багатьох ресторанах національної кухні. І шеф-кухарі стверджують, що воно популярніше звичайної домашньої ковбаси. Погодьтеся, це не просто виключення, а вже вірне правило! З нашою допомогою ви можете заощадити на ресторані і приготувати смакоту вдома!

 

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.