Наша кухня – не кухня без картоплі й м’яса! Ці два продукти готують як окремо, так і поєднують в одній страві. Смачно, ситно та просто – з цим згодні всі. Але нам хотілося б додати ще одне – оригінальності. Напевно, ви зараз задумалися, що ж тут може бути оригінального? Якщо ви прочитаєте цей рецепт, то відразу все зрозумієте.
Рецепт приготування домашньої картопляної ковбаси – Відео:
Домашня картопляна ковбаса (картопляна кишка) – щось новеньке для багатьох з нас. Ті, хто купують оболонку для домашніх ковбасок, начиняють її м’ясом, але ніяк не картоплею. У багатьох відразу з’являються сумніви, але скажемо одне: це неймовірно смачно! Спробувати точно варто.
Інгредієнти
- Картопля – 800 г
- Кишка – 1 шт.
- М’ясо – 200 г
- Сало – 150 г
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 1 ст. л.
- Часник – 6 зуб.
- Сіль – за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Лавровий лист – 4 шт.
- Коріандр – 6 г
Як приготувати
- Можна взяти те м’ясо, яке вам подобається, наприклад, свинину чи яловичину. Дрібно наріжте його або ж просто перекрутіть через м’ясорубку.
- Сало також наріжте дрібними кубиками й обсмажте. Цей інгредієнт є опціональним: якщо ви не любите сала, від нього можна відмовитися.
- Очистіть цибулину та подрібніть її. Можна нарізати дуже дрібними кубиками або ж використати блендер. Якщо немає м’яса й хочеться приготувати ковбасу виключно з картоплі, обсмажте ще цибулю. Тоді страва буде в рази смачніше.
- Пропустіть зубчики часнику через чеснокодавку.
- Сиру картоплю можна нарізати кубиками або, ще швидше, натерти на досить крупній тертці.
- Змішайте картоплю з підготовленою цибулею. Додайте до овочів часник, а потім сметану. Так картопля не потемніє. Чому не варто готувати пюре? Вся справа в тому, що коли в ковбасі відчуваються великі шматки картоплі, вона набагато смачніша.
- У ємність з картоплею висипте підготовлений фарш та подрібнений лавровий лист. Заправте все сіллю, перцем, коріандром й перемішайте руками.
- Краще використовувати м’ясорубку зі спеціальною насадкою. Так набивати кишку простіше. Але можна набивати вручну. Для цього підійде шийка з-під пляшки. Промийте оболонку, надіньте на насадку та набийте ковбаски. Оболонку потрібно зав’язати у вузлик. Коли досягнете потрібної довжини (розмір ковбасок), перекрутіть оболонку.
- Проколіть ковбаски зубочисткою з двох сторін. Тоді вони не будуть лопатися в процесі приготування.
- Закип’ятіть в невеликій каструлі воду, додайте спеції та лавровий лист. Проваріть ковбаски протягом 15 хвилин.
- Вийміть ковбаски, обсушіть їх паперовим рушником та обсмажте з двох сторін на сковороді до повної готовності.
- Також можна запекти їх у духовці. Візьміть звичайний лист, змастіть маслом та викладіть на нього ковбаски.
- Виставте температуру духовки на 180 ° С й запікайте протягом 40 хвилин. Під час приготування не забувайте перевертати їх.
Кажуть, що це блюдо з’явилося через те, що комусь колись захотілося «прилаштувати» кудись кишки. Що ж, зробили це з розумом. Таке унікальне блюдо подають в багатьох ресторанах національної кухні. І шеф-кухарі стверджують, що воно популярніше звичайної домашньої ковбаси. Погодьтеся, це не просто виключення, а вже вірне правило! З нашою допомогою ви можете заощадити на ресторані й приготувати смакоту вдома!
Скажіть, чи ви вже спробували приготувати картопляні ковбаски за цим рецептом?