Картопляна ковбаса (картопляна кишка) – рецепт приготування

Наша кухня – не кухня без картоплі й м’яса! Ці два продукти готують як окремо, так і поєднують в одній страві. Смачно, ситно та просто – з цим згодні всі. Але нам хотілося б додати ще одне – оригінальності. Напевно, ви зараз задумалися, що ж тут може бути оригінального? Якщо ви прочитаєте цей рецепт, то відразу все зрозумієте.

 

Рецепт приготування домашньої картопляної ковбаси – Відео:

Домашня картопляна ковбаса (картопляна кишка) – щось новеньке для багатьох з нас. Ті, хто купують оболонку для домашніх ковбасок, начиняють її м’ясом, але ніяк не картоплею. У багатьох відразу з’являються сумніви, але скажемо одне: це неймовірно смачно! Спробувати точно варто.

Домашня картопляна ковбаса

Інгредієнти

  • Картопля – 800 г
  • Кишка – 1 шт.
  • М’ясо – 200 г
  • Сало – 150 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Часник – 6 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Коріандр – 6 г

Картопляна ковбаса (картопляна кишка) - рецепт приготування

Як приготувати

  • Можна взяти те м’ясо, яке вам подобається, наприклад, свинину чи яловичину. Дрібно наріжте його або ж просто перекрутіть через м’ясорубку.
  • Сало також наріжте дрібними кубиками й обсмажте. Цей інгредієнт є опціональним: якщо ви не любите сала, від нього можна відмовитися.
  • Очистіть цибулину та подрібніть її. Можна нарізати дуже дрібними кубиками або ж використати блендер. Якщо немає м’яса й хочеться приготувати ковбасу виключно з картоплі, обсмажте ще цибулю. Тоді страва буде в рази смачніше.
  • Пропустіть зубчики часнику через чеснокодавку.
  • Сиру картоплю можна нарізати кубиками або, ще швидше, натерти на досить крупній тертці.
  • Змішайте картоплю з підготовленою цибулею. Додайте до овочів часник, а потім сметану. Так картопля не потемніє. Чому не варто готувати пюре? Вся справа в тому, що коли в ковбасі відчуваються великі шматки картоплі, вона набагато смачніша.
  • У ємність з картоплею висипте підготовлений фарш та подрібнений лавровий лист. Заправте все сіллю, перцем, коріандром й перемішайте руками.
  • Краще використовувати м’ясорубку зі спеціальною насадкою. Так набивати кишку простіше. Але можна набивати вручну. Для цього підійде шийка з-під пляшки. Промийте оболонку, надіньте на насадку та набийте ковбаски. Оболонку потрібно зав’язати у вузлик. Коли досягнете потрібної довжини (розмір ковбасок), перекрутіть оболонку.
  • Проколіть ковбаски зубочисткою з двох сторін. Тоді вони не будуть лопатися в процесі приготування.
  • Закип’ятіть в невеликій каструлі воду, додайте спеції та лавровий лист. Проваріть ковбаски протягом 15 хвилин.
  • Вийміть ковбаски, обсушіть їх паперовим рушником та обсмажте з двох сторін на сковороді до повної готовності.
  • Також можна запекти їх у духовці. Візьміть звичайний лист, змастіть маслом та викладіть на нього ковбаски.
  • Виставте температуру духовки на 180 ° С й запікайте протягом 40 хвилин. Під час приготування не забувайте перевертати їх.

Кажуть, що це блюдо з’явилося через те, що комусь колись захотілося «прилаштувати» кудись кишки. Що ж, зробили це з розумом. Таке унікальне блюдо подають в багатьох ресторанах національної кухні. І шеф-кухарі стверджують, що воно популярніше звичайної домашньої ковбаси. Погодьтеся, це не просто виключення, а вже вірне правило! З нашою допомогою ви можете заощадити на ресторані й приготувати смакоту вдома!

Скажіть, чи ви вже спробували приготувати картопляні ковбаски за цим рецептом?

 


Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій!

10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !

18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем!

Нема на чому розігріти піцу

Коментування заборонено.