Картопляна ковбаса — рецепт приготування

Слов’янська кухня — НЕ кухня без картоплі і м’яса! Ці два продукти готують як окремо, так і поєднують в одній страві. Смачно, ситно і просто — з цим згодні всі. Але нам хотілося б додати ще одне — оригінально. Напевно, ви зараз задумалися, що ж тут оригінального? Якщо ви прочитаєте цей рецепт, то відразу все зрозумієте.

Домашня картопляна ковбаса — щось новеньке для багатьох з нас. Ті, хто купують оболонку для домашніх ковбасок, начиняють її м’ясом, але ніяк не картоплею. У багатьох відразу з’являються сумніви, але скажемо одне: це неймовірно смачно! Спробувати точно варто.


Інгредієнти для рецепта


Картопля — 800 г

кишки — 1 шт.

м’ясо — 200 г

Сало — 150 г

Цибуля — 1 шт.

сметана — 1 ст. л.

часник — 6 зуб.

сіль — за смаком

Чорний перець (мелений) — за смаком

Лавровий лист — 4 шт.

коріандр — 6 г


Як приготувати


·  1. Можна взяти то м’ясо, яке вам подобається, наприклад, свинину чи яловичину. Дрібно наріжте його або ж просто перекрутити через м’ясорубку.

·  2. Сало також наріжте дрібними кубиками і обсмажте. Цей інгредієнт є опціональним: якщо ви не любитель сала, від нього можна відмовитися.

·  3. Очистіть цибулину і подрібніть овоч. Можна нарізати дуже дрібними кубиками або ж використовувати блендер. Якщо немає м’яса і хочеться приготувати ковбасу виключно з картоплі, обсмажити цибулю. Тоді страва буде в рази смачніше.

·  4. Пропустіть зубчики часнику через чеснокодавку.

·  5. Сиру картоплю можна нарізати кубиками або, що швидше, натерти на досить крупній тертці.

·  6. Змішайте картопля з підготовленим цибулею. Додайте до овочів часник, а потім сметану. Так картопля не потемніє. Чому не варто готувати пюре? Вся справа в тому, що коли в ковбасі відчувається великий картопля, вона набагато смачніше.

·  7. У ємність з картоплею висипте підготовлений фарш і подрібнений лавровий лист. Заправте все сіллю, перцем, коріандром і перемішайте руками.

·  8. Краще використовувати м’ясорубку зі спеціальною насадкою. Так набивати кишку простіше. Але можна набивати вручну. Для цього підійде шийку з-під пляшки. Промийте оболонку, надіньте на насадку і набийте ковбаски. Оболонку потрібно зав’язати у вузлик або нитками. Коли досягнете потрібної довжини (розмір ковбасок), перекрутити оболонку.

·  9. Проколіть ковбаски зубочисткою з двох сторін. Тоді вони не будуть лопатися в процесі приготування.

·  10. Закип’ятіть в невеликій каструлі воду, додайте спеції і лавровий лист. Проваріть ковбаски протягом 15 хвилин.

·  11. Вийміть ковбаски, обсушити їх паперовим рушником і обсмажте з двох сторін до повної готовності.

·  12. Також можна запекти їх в духовці. Візьміть звичайний лист, змастіть маслом і викладіть ковбаски.

·  13. Виставте температуру духовки на 180 ° С і запікайте протягом 40 хвилин. Під час приготування не забувайте перевертати їх.

Кажуть, що це блюдо з’явилося через те, що комусь колись захотілося «прилаштувати» кишки. Що ж, зробили це з розумом. Таке унікальне блюдо подають в багатьох ресторанах національної кухні. І шеф-кухарі стверджують, що воно популярніше звичайної домашньої ковбаси. Погодьтеся, це не просто виключення, а вже вірне правило! З нашою допомогою ви можете заощадити на ресторані і приготувати смакоту вдома. Тисніть «подобається».

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.