Картопля, запечений по-болгарськи – рецепт приготування

Багато господинь часто засмучуються через те, що страви, які вони готують кожен день, швидко набридають. Щоб такого не відбувалося, радимо вам включати фантазію і не боятися креатівнічать і експериментувати. Ми доведемо, що навіть з найпростіших повсякденних продуктів можна приготувати справжній шедевр.

А доказ тому – ця шикарна картопляна запіканка. Прості інгредієнти, мінімум зусиль і море задоволення. Приготуйте, ми гарантуємо, що це блюдо займе почесне місце в списку ваших улюблених.


Інгредієнти для рецепта


Картопля – 6 шт.

Сир – 400 г

Вершкове масло – 100 г

яйце – 2 шт.

йогурт – 250 г

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком


Як приготувати


·  1. Розм’якшіть вершкове масло, сир протріть через сито. Змішайте сир і масло в глибокій посуді і гарненько збийте за допомогою міксера в пишну однорідну масу. Додайте сіль і перець, знову добре перемішайте.

·  2. Очистіть картопля від шкірки і наріжте його тонкими кружечками приблизно в 5 мм завтовшки.

·  3. Змастіть форму для запікання олією. Викладіть картопляні слайси на дно форми в один шар.Зверху викладіть сирну масу і рівномірно распеделіте її по поверхні картоплі. Продовжуйте викладати інгредієнти шарами, останній шар повинен бути картопляним.

·  4. Щільно накрийте форму для запікання листом фольги і помістіть запіканку в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин.

·  5. У глибокому посуді змішайте яйця і йогурт, додайте сіль і перець. Інгредієнти добре збийте.

·  6. Дістаньте форму з духовки, полийте запіканку яєчно-йогуртную сумішшю і присипте тертим твердим сиром.

·  7. Зменшіть температуру духовки до 180 градусів і відправте в неї запіканку ще на 20 хвилин.

Вітаємо, чудова картопляна запіканка готова, наріжте її шматочками і подавайте гарячою. Смачного!Зберігайте рецепт собі в закладки і діліться нею з друзями.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.