Картопля з вешенками – рецепт приготування

Осінь – улюблена пора грибників, адже саме в цю пору можна прогулятися по лісу з кошиком і назбирати частувань. Особливою популярністю у цінителів грибів користуються гливи, і це абсолютно не дивно, оскільки крім чудового смаку їх перевагою є недосяжність для комашок і черв’яків. На жаль, збирати їх у лісі небезпечно, тому такі гриби вирощують в виробничих умовах. Але це абсолютно не відбивається на їх смакові якості.

Як ви думаєте, з яким гарніром найкраще подавати гливи? З картоплею. Саме тому ми підготували для вас рецепт ситного і ароматного страви з картоплі і глив. Готується воно досить просто і швидко, але результат викличе захоплення кожного, хто спробує цей кулінарний шедевр.


Інгредієнти для рецепта


Картопля – 250 г

гливи – 300 г

Цибуля – 1 шт.

часник – 1 зуб.

Оливкова олія – 1 ст. л.

сметана – 150 г

Твердий сир – 50 г

чебрець – 5-10 г

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – г

Оливкова олія – 2 ст. л.

вода – 1 ст. л.


Як приготувати


·1 Очистіть і подрібніть цибулю. Постійно помішуючи, обсмажуйте його в сковороді на оливковій олії протягом 4-5 хвилин.

·2 Вимиті і обсушені гливи наріжте великими шматками і помістіть їх в сковороду. Після чого обсмажують їх разом з цибулею протягом 2-3 хвилин.

·3 Потім, не знімаючи сковороду з вогню, додайте сіль, пропущений через чеснокодавку часник і чорний мелений перець, гарненько все перемішайте і обсмажуйте гриби ще протягом 4-5 хвилин.

·4 Вимийте і очистіть картопля. Наріжте його тоненькими кружальцями. Посоліть, поперчіть і збризніть оливковим маслом. Картопля перемішайте.

·5 На дно змащеної олією форми для запікання викладіть оним шаром картопля, влийте 1 ст. л. води. Зверху на картоплю викладіть обсмажені гливи з цибулею і рівномірно розподіліть їх по формі.

·6 Зверху змастіть гриби сметаною і прикрасьте блюдо свіжим чебрецем. Щільно накрийте форму фольгою і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин.

·7 На дрібній тертці натріть твердий сир.

·8 Через 40 хвилин дістаньте форму з духовки, зніміть фольгу, посипте запіканку сиром і відправте її в духовку ще на 10-12 хвилин.

Вітаємо, запечена картопля з грибами, вешенками і сиром готовий! Рекомендуємо подавати це ароматне блюдо з м’ясом. Смачного! Поділіться цим рецептом зі своїми друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.