Картопля з кабачками – рецепт приготування

Картопля з кабачками

У основного продукту з прислів’я «Хліб – всьому голова» вже давно з’явився наполегливий конкурент. Якщо задатися питанням, що ми їмо так само часто, як і хліб, в голову приходить одне слово – картопля. Героїня Надії Румянцевої ще у далекому 1961 році перераховувала всілякі страви з картоплі, загинаючи пальці обох рук. Минуло більше 50 років, і тепер кожна домогосподарка може назвати вдвічі, а то і втричі більше страв з картоплі.

Ця картопляна запіканка з кабачками і беконом – одне з традиційних страв української кухні. Щоб підготувати всі продукти, вам потрібно 10-15 хвилин. Після того як ви відправите все в духовку, можна зайнятися приготуванням овочевого салату і десерту. В результаті на столі буде не тільки основне блюдо, а часу на приготування піде мало.

Інгредієнти для рецепта

  • Картопля молода – 500 г
  • Кабачок – 1-2 шт.
  • Бекон – 200 г
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Петрушка – 1 пуч.
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

Як приготувати

·  1) Помийте кабачки. Не знімайте шкірку з плодів. Наріжте їх кружечками товщиною 0,5 см.

·  2) Складіть нарізані кабачки в миску і посоліть. Перемішайте овочі і відставте в сторону на 20 хвилин. За цей час кабачки пустять сік.

·  3) Помийте молоду картоплю. Не знімайте шкірку з бульб. Наріжте їх кружечками товщиною 3 мм. Складіть нарізану картоплю в окремий посуд.

·  4) Наріжте бекон тонкими пластинками.

·  5) Візьміть жароміцну форму для запікання і змастіть її соняшниковою олією.

·  6) Злийте сік з кабачків. Вистелить дно форми першим шаром з кабачків. Їх викладають по колу внахлест.

·  7) Очистіть часник. Поріжте його тонкими пластинками. Викладіть нарізаний часник на кабачки в якості другого шару.

·  8) Зробіть третій шар з пластинок бекону.

·  9) Останній шар – кружальця картоплі. Їх викладають так само, як кабачки, внахлест.

·  10) Посоліть і поперчіть картоплю. Можна також використовувати улюблені спеції.

·  11) Розігрійте духовку до 200 ° С. Накрийте картоплю фольгою і відправте випікатися на 20 хвилин.

·  12) Зніміть фольгу через 20 хвилин і залиште форму з картоплею в духовці ще на такий же відрізок часу.

·  13) Дрібно наріжте петрушку. Прикрасьте готову запіканку зеленню.

Ми радимо своїм читачам приготувати легкий овочевий салат до  запеченої картоплі. В якості основних інгредієнтів підійде капуста, огірки і помідори.

Картопля з кабачками — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:

Ситна вечеря готова. Смачного!

 

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.