Картопля з кабачками — рецепт приготування

У основного продукту з прислів’я «Хліб — всьому голова» вже давно з’явився наполегливий конкурент.Якщо задатися питанням, що ми їмо так само часто, як і хліб, в голову приходить одне слово — картопля.Героїня Надії Румянцевої ще далекого 1961 році перераховувала всілякі страви з картоплі, загинаючи пальці обох рук. Минуло більше 50 років, і тепер кожна домогосподарка може назвати вдвічі, а то і втричі більше.

Ця картопляна запіканка з кабачками і беконом — одне з традиційних страв української кухні. Щоб підготувати всі продукти, вам потрібно 10-15 хвилин. Після того як ви відправите все в духовку, можна зайнятися приготуванням овочевого салату і десерту. В результаті на столі буде не тільки основне блюдо, а часу на приготування піде мало.


Інгредієнти для рецепта


Картопля молода — 500 г

кабачок — 1-2 шт.

бекон — 200 г

часник — 3-4 зуб.

Соняшникова олія — 2 ст. л.

петрушка — 1 Пуч.

сіль — за смаком

Чорний перець (мелений) — за смаком


Як приготувати


·  1. Помийте кабачки. Чи не знімайте шкірку з плодів. Наріжте їх кружечками товщиною 0,5 см.

·  2. Складіть нарізані кабачки в миску і посоліть. Перемішайте овочі і відставте в сторону на 20 хвилин. За цей час кабачки пустять сік.

·  3. Помийте молоду картоплю. Чи не знімайте шкірку з бульб. Наріжте їх кружечками товщиною 3 мм. Складіть нарізану картоплю в окремий посуд.

·  4. Наріжте бекон тонкими пластинками.

·  5. Візьміть жароміцних форму для запікання і змастіть її соняшниковою олією.

·  6. Злийте сік з кабачків. Вистелити дно форми першим шаром з кабачків. Їх викладають по колу внахлест.

·  7. Очистіть часник. Поріжте його тонкими пластинками. Викладіть нарізаний часник на кабачки в якості другого шару.

·  8. Зробіть третій шар з пластинок бекону.

·  9. Останній шар — кружальця картоплі. Їх викладають так само, як кабачки, внахлест.

·  10. Посоліть і поперчіть картоплю. Можна також використовувати улюблені спеції.

·  11. Розігрійте духовку до 200 ° С. Накрийте картопля фольгою і відправте випікатися на 20 хвилин.

·  12. Зніміть фольгу через 20 хвилин і залиште форму з картоплею в духовці ще на такий же відрізок часу.

·  13. Дрібно наріжте петрушку. Прикрасьте готову запіканку зеленню.

Редакція «З Смаком» радить своїм читачам приготувати легкий овочевий салат до такої запеченої картоплі. В якості основних інгредієнтів підійде капуста, огірки і помідори. Ситна вечеря готовий.Залишається тільки пробувати і насолоджуватися. Смачного!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.