Картопля в шкірці, запечений в духовці — рецепт приготування

Якби мені сказали ще кілька тижнів тому, що блюдом з картоплі можна не просто здивувати, але і підкорити, я б точно не повірила. Цей доступний овоч бував на кухні кожної господині в усіх можливих іпостасях: смажений, варений і тушкований, запечений, в мундирах і в якості начинки для пиріжків, як деруни, інгредієнт усіма улюблених салатів і перших страв. Але таким ви його ще не пробували.Результат дав зрозуміти, як мало мені відомо про страви з цього овоча.

Картопля по-португальськи з розмарином і оливковою олією — настільки смачна їжа, що однієї порції точно буде мало. У ресторанах Португалії його подають до м’яса або риби, а також до більш екзотичному м’яса каракатиці або восьминога. Але, чесно кажучи, це блюдо абсолютно само по собі.


Інгредієнти для рецепта


Картопля — 8 шт.

часник — 4 зуб.

Вершкове масло — 30 г

Оливкова олія — 40 мл

розмарин — 2 ч. л.

Морська сіль — за смаком


Як приготувати


·  1. Візьміть 8 картоплин і ретельно їх помийте. Відваріть бульби до готовності, а після відкладіть в сторону і почекайте, поки вони охолонуть.

·  2. Тепер кожен плід потрібно придавити ложкою зверху. Картоплина повинна злегка тріснути, але тільки не розвалитися.

·  3. Виберіть форму, в якій будете запікати. Вилийте в неї оливкова олія. Наріжте зубчики часнику пластинками. Їх потрібно рівномірно розподілити по дну.

·  4. Складіть картоплю в форму лопнула частиною догори. Бульби повинні щільно прилягати одне до одного. Посипте картоплю розмарином і великою морською сіллю.

·  5. Наріжте вершкове масло кубиками. Покладіть по 1-2 кубика на кожну картоплину. Зверху можна полити невеликою кількістю оливкової олії (за бажанням).

·  6. Виставте температуру в духовці на 180-200 ° С. Надішліть картопля в духовку. Він повинен підрум’янитися.

Згідно з оригінальним рецептом, краще використовувати саме молода картопля. Але ви можете приготувати той, що є в наявності. Щоб все бульби спочатку проварилися, а після і пропеклися рівномірно, вибирайте картопля приблизно однакового розміру. Якщо вдома є свіжі овочі або смажені гриби, то разом з картоплею по-португальськи вони зроблять вечерю досконалим. Розкажіть про таку ідею своїм друзям!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.