Картопля по-турецьки – рецепт приготування

«З Смаком» представляє апетитну варіацію на тему тушкованої картоплі. Погляньте по-новому на звичний продукт. Пряний картопля по-турецьки – безпрограшний акомпанемент до м’ясних страв. Якщо треба, виступить соло, а потім навіть стане цвяхом програми!

Багатство смаку цієї страви досягається шляхом попередньої обжарювання овочів з томатною пастою. Свіжість петрушки відтінена м’ятними акордами, спеції теж не плетуться у хвості – східна казка в натуральному вигляді. Якщо готувати збираєтеся для дітей, замініть гострий червоний перець паприкою.


Інгредієнти для рецепта


Оливкова олія – 5 ст. л.

Цибуля – 150 г

Томатна паста – 1 ст. л.

морква – 150 г

Картопля – 400 г

м’ята – 1 ч. л.

Чорний перець (мелений) – 1 трісок.

Червоний перець – 1 трісок.

сіль – за смаком

яловичий бульйон – 1,5 л

часник – 3 зуб.

Лавровий лист – 1 шт.

петрушка – 0,5 Пуч.


Як приготувати


·1 У каструлю з товстим дном влийте оливкову олію, розігрійте. Лук наріжте дрібно, відправте в каструлю з маслом, підсмажте до м’якості. Додайте томатну пасту, перемішайте і готуйте ще протягом 1 хвилини.

·2 Картопля наріжте кубиками, моркву – тонкими кружечками. Додайте овочі до цибулі, перемішайте і продовжуйте смажити на помірному вогні, поки картопля не схопиться.

·3 Влийте в каструлю бульйон, накрийте кришкою, тушкуйте на слабкому вогні до готовності. За 10 хвилин до закінчення приготування додайте подрібнений часник, лавровий лист, нарізану петрушку, сушену м’яту, сіль і обидва види перцю.

І лише уявіть: перед вами звичайна картопля, а за смаком вийшов навіть ефектніше багатьох вишуканих страв! Сподіваємося, рецепт збагатив ваш кулінарний досвід, допоміг поглянути на тушкована картопля під іншим кутом. І якщо це так, поділіться ним з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.