«Карпатка» – рецепт приготування

Традиційні пироги і торти, бісквіти і кекси можна купити в будь-якому магазині. Але коштують вони чимало, та й смак не завжди виправдовує очікування. Ті сучасні господині, які намагаються готувати вдома частіше і більше, завжди знаходяться в пошуку нових рецептів. Редакція «З Смаком» готова їм допомогти.

Один з найбільш незвичайних і смачних пирогів польської кухні отримав назву через зовнішнього вигляду. У процесі випікання його коржі не залишаються рівними і ідеальними, як у багатьох інших тортів, а утворюють горбки. Виглядають вони, немов гори Карпати. Начинка торта – ідеальний крем, який об’єднує смакові характеристики масляного і заварного. На перший погляд здається, що приготувати пиріг непросто, але це зовсім не так.


Інгредієнти для рецепта


вода – 230 мл

Вершкове масло – 300 г

Пшеничне борошно – 230 г

яйце – 5 штук.

сіль – 1/3 ч. л.

розпушувач – 1/2 ч. л.

молоко – 700 мл

цукор – 160 г

крохмаль – 80 г

Яєчний жовток – 2 шт.

ванілін – 2 г


Як приготувати


·1 Почніть з приготування тіста. Для цього необхідно закип’ятити в одній ємності 100 г вершкового масла, воду і сіль. Додайте 150 г борошна. Інтенсивно помішуйте всю масу, щоб не було грудок.

·2 Потримайте масу на мінімальному вогні протягом декількох хвилин, безперервно помішуючи.

·3 Зніміть масу з плити. Охолодіть вийшло круте тісто. Додайте 5 яєць по одному і розмішайте тісто до однорідного стану. Додайте розпушувач.

·4 Застелите 2 дека пекарської папером. Розділіть тісто на дві частини і заповніть їм кожен лист. Надішліть обидва дека в духовку випікатися при температурі 180 ° С протягом 30 хвилин. Дверцята духовки не відчиняйте!

·5 Приготуйте крем для пирога. Змішайте 230 мл молока з жовтками, 80 г борошна, крохмалем і ваніліном. Підігрійте молоко, що залишилося до 80 ° С. Додайте цукор.

·6 Перелийте крохмальну масу в тепле молоко. Залиште ємність на вогні і продовжуйте заважати до тих пір, поки маса не загусне. Охолодіть до кімнатної температури.

·7 Збийте розм’якшене вершкове масло. Почніть потроху додавати до збитого масла молочну масу. Змішайте все до однорідного стану. У вас вийде відмінний крем.

·8 Змастіть один з готових коржів кремом. Накрийте другим зверху. Надішліть в холодильник на ніч, перед подачею посипте цукровою пудрою.

Перед тим як подавати такий торт-пиріг, потрібно відправити його в холодильник на 10-12 годин. Просто приготуйте ввечері і почекайте ніч. Тоді «Карпатка» ще смачніше. Розріжте пиріг на шматочки і посипте цукровою пудрою. Якщо хочеться кисленького, подавайте до чаю разом з вишневим варенням. Розкажіть знайомим ласунам!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.