Карасі в сметані — рецепт приготування

Риба — досить частий гість на наших столах, чи не так? Її вартість дуже навіть доступна, а страви завжди смачні. Часом здається, що вони не приїдаються! Але ж завжди хочеться спробувати щось нове, незвичайне … Наша редакція часто радує вас оригінальними рецептами. І в цей раз ми вас не розчаруємо.

Ніжне, трохи солодкувате м’ясо карася до смаку багатьом. Як правило, ми просто смажимо рибу і подаємо зі звичайним овочевим салатом. Але в цей раз давайте спробуємо зробити інакше. Запечена в духовці карась під сметанним соусом — досить свіжо і оригінально. Перевіримо?


Інгредієнти для рецепта


карась — 6 шт.

сметана — 375 г

Вершкове масло — 50 г

Пшеничне борошно — 250 г

сіль — 0,5 ч. л.

Чорний перець (мелений) — 8 шт.


Як приготувати


·  1. Очистіть карасів від луски. Плавці можна залишити. Розпоровши тушки, очистіть рибу від нутрощів і видаліть зябра. Промийте рибу під проточною водою.

·  2. Витріть рибу насухо паперовими рушниками.

·  3. Розітріть в ступці кам’яну сіль і 8 горошин чорного перцю. Натріть рибу цими спеціями (голову і черевну порожнину включно). Викладіть тушки на тарілку і відставте в сторону на 15 хвилин.

·  4. Гарненько обваляйте рибу в пшеничній муці. Якщо ви ретельно витерли її паперовими рушниками, до неї не пристане багато борошна, але вона вся буде білою.

·  5. Візьміть велику сковороду. Відріжте від масла приблизно 20 г, а решта розтопіть на сковорідці.

·  6. Обсмажте всю рибу з обох боків до рум’яної золотистої скоринки. Саме ця корочка буде надалі визначати смак готового блюда.

·  7. Змастіть форму для запікання вершковим маслом і викладіть в неї обсмажену рибу в один шар.

·  8. Розігрійте духовку до 230-240 ° С.

·  9. Візьміть жирну домашню сметану і акуратно викладіть її поверх карасів. Перевірте, щоб вся риба була покрита сметаною. Якщо сметана мало жирна, в форму можна додати 20-30 г розтопленого вершкового масла.

·  10. Надішліть форму з рибою в духовку приблизно на 30 хвилин. Сметана втратить свою вологу, а карасі покриються смачною скоринкою.

Викладіть страву на тарілку і посипте нарізаною зеленню. Якщо ви використовували дуже жирну сметану, на дні форми для запікання обов’язково залишиться жир. Сміливо використовуйте його в якості соусу. А ось на гарнір можна вибрати запечена картопля. І не чекайте, поки риба повністю охолоне!Якщо ваші друзі ще не готували рибу так, обов’язково поділіться з ними цим рецептом.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.