Капуста в гарячому маринаді – рецепт приготування

Коли організму терміново потрібна вітамінна підзарядка, є рішення краще, ніж приймати синтетичні добавки. Капуста (особливо квашена або маринована) – найбагатший джерело вітамінів! Пропонуємо швидкий варіант приготування хрусткої закуски з капусти. Заготівля відмінно зберігається в холодильнику і з часом стає навіть ще смачніше.

Блюдо дійсно дуже швидко готується, так як капусту не потрібно ні шинкувати, ні витримувати тривалий час в маринаді. Для маринаду рекомендуємо використовувати 9% – й столовий оцет, але якщо такого у вас немає, замініть його 1 ст. л. оцтової есенції (70%). Для пікантності можете додати кілька горошин запашного перцю, лавровий лист і пару бутонів гвоздики.


Інгредієнти для рецепта


Капуста білокачанна – 2-3 кг

морква – 2-3 шт.

вода – 1,5 л

сіль – 2 ст. л.

цукор – 9 ст. л.

часник – 5-6 зуб.

оцет – 200 мл

Чорний перець (мелений) – 1 ч. л.


Як приготувати


·  1. У капусти (якщо качан занадто великий) виріжте качан, потім головку розріжте на 8-10 частин.Очищену моркву натріть на тертці з великими отворами. Часник також очистіть і дрібно наріжте.

·  2. У воді розчиніть сіль і цукор, додайте чорний перець. Поставте каструлю з розчином на вогонь, доведіть до кипіння, потім зніміть, злегка остудіть і влийте туди оцет.

·  3. Капусту складіть в підходящу ємність, додайте моркву і часник. Влийте гарячий маринад і перемішайте кілька разів. Дочекайтеся, поки капуста охолоне, а потім відправте ємність із заготівлею в холодильник. Через добу капусту можна подавати на стіл.

Перед подачею наріжте часточки капусти на скибочки подрібніше, заправте за бажанням рослинним маслом і посипте зеленню, кропом або петрушкою. Вітамінний салат готовий. Його рецептом варто поділитися з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.