Капуста «Провансаль» – рецепт приготування

Капуста – справжнє джерело вітамінів і корисної клітковини. Тому варто замаринувати її, щоб насолоджуватися всю зиму з користю для здоров’я!

Цю капусту досить легко приготувати – вам не потрібно її шинкувати годинами, досить нарізати великими шматками. Зате результат… Соковита хрустка капусточка з морквою – чудове доповнення до будь-якої страви!


Інгредієнти для рецепта


Капуста білокачанна – 3 кг

морква – 0,5 кг

часник – 5 зуб.

цукор – 175 г

сіль – 2 ст. л.

Чорний перець (мелений) – 1 ч. л.

Чорний перець (горошком) – 10 шт.

вода – 750 мл

Соняшникова олія – 250 мл

оцет – 250 мл


Як приготувати


·1 Натріть моркву на крупній тертці.

·2 Видаліть з капусти качан. Найпростіше це можна зробити, розрізавши вилок на 4 частини і зрізавши в кожній качан по діагоналі. Поріжте капусту великими кубиками.

·3 Подрібніть часник.

·4 З’єднайте в великій каструлі всі овочі, часник і мелений перець, викладаючи їх шарами, а краще перемішайте.

·5 Доведіть воду до кипіння. Додайте сіль, цукор і рослинне масло. Помішуйте, поки цукор не розчиниться повністю. Додайте горошини перцю, а коли знову закипить – влийте оцет. Доведіть до кипіння і вимкніть вогонь.

·6 Залийте маринадом овочеву суміш і перемішайте. Придавите гнітом. Наприклад, накрийте тарілкою або кришкою відповідного діаметру і поставте на неї трилітрову банку, наповнену водою.

·7 Витримайте капусту під гнітом 1-2 дня, щоб вона пустила сік. Розкладіть по банкам, залийте розсолом і поставте в холодильник.

Подавайте готову капусту до будь-яких гарнірів і м’ясних страв. Насолоджуйтесь цієї смачної вітамінною бомбою і діліться її рецептом з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.