Кальцоне – рецепт приготування

Піца – настільки буденне блюдо в Італії, що його готують на кожному розі: і у вишуканому ресторані, і в звичайній забігайлівці. І ще питання, де насправді смачніше. Іноді здається, що це єдине іноземне блюдо, яке встигло вкоренитися практично в кожній країні світу. Але якщо ви вважаєте, що змогли перепробувати практично всі види і варіації, поспішаємо вас порадувати – є ще один рецепт!

Кальцоне – закрита піца. Що цікаво, в перекладі з італійського calzone – підштаники. Достеменно невідомо, у кого саме шикарний закритий пиріг асоціювався з цим предметом одягу. Історія свідчить, що пиццайоло вирішили здивувати гостей одного ресторану і закрили звичайну піцу ще одним шаром тіста. До речі, це блюдо стало ще популярнішим традиційного.


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 500 г

вода – 320 мл

Оливкова олія – 6 ст. л.

Сухі дріжджі – 7 г

цукор – 3 ч. л.

сіль – 3 ч. л.

Яєчний жовток – 1 шт.

помідор – 3 шт.

Томатна паста – 90 г

суміш перців – 1 ч. л.

орегано – 2 ч. л.

італійські трави – 1 ч. л.

часник – 3 зуб.

Яловичий фарш – 400 г

свинячий фарш – 400 г

Цибуля – 1 шт.

моцарелла – 100 г

Соняшникова олія – 4 ст. л.


Як приготувати


·1 В глибокій ємності змішайте половину цукру з 250 мл води. Додайте в суміш дріжджі і 1 ст. л. оливкового масла. Додайте 1 ч. л. солі і борошно. Замісити тісто з інгредієнтів. Накрийте миску з тестом плівкою. Відставте в сторону на 60 хвилин.

·2 Закип’ятіть воду і залийте окропом помідори. Відставте в сторону.

·3 Візьміть тісто. Додайте до нього залишився оливкова олія. Вимішайте тісто і відставте в сторону ще на годину.

·4 Очистіть помідори від шкірки. Розріжте їх на кілька частин і подрібніть в блендері з зубчиками часнику.

·5 Вилийте суміш з блендера в суху сковорідку. Додайте воду, що залишилася. Додайте томатну пасту, 1 ч. л. солі і цукор, що залишився, орегано і 0,5 ч. л. італійських трав. Доведіть її до кипіння.

·6 В окремій ємності змішайте два види фаршу з 1 ч. л. солі, сумішшю перців і 0,5 ч. л. італійських трав.

·7 Розігрійте на сковороді олію (3 ст. л. ). Наріжте цибулю кубиком. Пересипьте його на сковороду. Злегка обсмажте, а після додайте на сковороду фарш. Обсмажуйте до готовності.

·8 Візьміть деко. Переверніть його догори дном. Посипте поверхню борошном. Розкачайте готове тісто. Змастіть одну половину пласта томатним соусом. Зверху розподіліть фарш. Натріть моцарелу. Присипте фарш тертим сиром. Накрийте начинку другою половинкою тесту. Гарненько защипніть краю.

·9 Збийте жовток з 1 ст. л. рослинного масла. Змастіть сумішшю поверхню піци.

·10 Виставте температуру на 250 ° С. Надішліть піцу випікатися протягом 15 хвилин. Готово!

Отже, все секрети розкрито. Сміливо приступайте до приготування. Варто відкусити один шматочок, і ви більше не повернетеся до звичайної піци у вигляді коржа з начинкою зверху. Фантазуйте і експериментуйте з інгредієнтами. Кальцоне можна готувати з куркою, сиром, зеленню, овочами. Почніть з рецепта вище, а після діліться з нами можливими варіаціями, а з друзями – приголомшливою ідеєю закритою піци.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.