Качка з яблуками в духовці – рецепт приготування

За приготування цілої качки візьметься не кожна господиня, адже багато хто помилково вважає, що птах вийде жорсткою, зі специфічним запахом. Класична качка з яблуками – блюдо, яке доводить абсолютно протилежне: ароматне, м’яке, пропекшееся і дуже смачне м’ясо!

Правильне, оригінальне запікання дозволить не тільки полюбити рум’яну качку, а й зробить з вас справжню майстриню кулінарії. Рецепт качки з яблуками повинен бути в арсеналі у кожної господині, і ходять чутки, що у чоловіків ця страва виходить смачніше. Але це тільки чутки, правда?


Інгредієнти для рецепта


качка – 1 шт.

яблуко – 500 г

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком

лимон – 1 шт.


Як приготувати


·  1. З лимона вичавити сік, додайте сіль, перець.

·  2. Качку вимити, обсушити і натріть лимонної сумішшю, залиште маринуватися на 1 годину.

·  3. Зелені яблука наріжте великими часточками, видаліть серцевину. Начините черевце качки яблуками, зашейте щільними нитками.

·  4. Крильця оберніть фольгою, щоб вони не пригоріли. Змастіть деко, викладіть на нього тушку черевцем вгору і відправте в духовку на 2 години. Запікайте при температурі 200 градусів.

·  5. Час від часу поливайте качку утворився на деку соком. За годину до кінця приготування знизьте температуру до 180 градусів, а за півгодини до кінця зніміть фольгу.

Якщо ви любите експериментувати, то можете натерти тушку НЕ сіллю, а соєвим соусом, додавши 0,5 ч. л. цукру. Рум’яна кірочка і смак зі східною ноткою подобається практично всім. Беріть рецепт собі на замітку і не забувайте ділитися з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.