Качка по-пекінськи — рецепт приготування

Качка по-пекінськи — традиційне китайське блюдо, яке завоювало свою популярність серед гурманів усього світу. Кілька століть тому це чудове блюдо могли покуштувати лише імператори, але сьогодні кожен може побалувати себе смачною качкою, приготовленої в домашніх умовах.

Ми підготували для вас оригінальний рецепт знаменитої качки по-пекінськи. Приготуйте її будинку і рідні будуть вам дуже вдячні!


Інгредієнти для рецепта


качка — 1 шт.

Соєвий соус — 7 ст. л.

мед — 6 ст. л.

вода — 1 скл.

Херес — 1-2 ст. л.

Кунжутну олію — 1 ст. л.

імбир — 1 ст. л.

Чорний перець (мелений) — 1 ст. л.

сіль — 2 ст. л.


Як приготувати


·  1. Заморожену качку дістаньте з морозилки за 2 дні до приготування. Перекладіть птицю в холодильник. За 10 годин до приготування дістаньте качку з холодильника і залиште її настоюватися при кімнатній температурі.

·  2. Качку гарненько промийте і позбавте її від волосків. Акуратно видаліть жир з шиї і гузки. Зріжте верхні фаланги крил птаха.

·  3. Обшпарте качку окропом і обсушити її. Натріть її хересом всередині і зовні. Залиште птицю на 10 хвилин при кімнатній температурі.

·  4. Візьміть сіль і ретельно натріть нею качку з усіх боків. Засуньте в неї склянку і поставте птицю назад на тарілку. Поставте птицю в холодильник ще на 12 годин. Періодично зливайте рідину, яка буде утворюватися під качкою.

·  5. Візьміть 4 ст. л. меду і рівномірно змастити їм качку. Знову відправте птицю в холодильник на 12 годин настоюватися.

·  6. Розігрійте духовку до 190 градусів. У деко налийте воду, а зверху поставте решітку і викладіть качку на спину. Щільно накрийте фольгою деко, решітку та качку, щоб не залишилося ні одного отвору.Запікайте качку протягом 60-70 хвилин.

·  7. У глибокому посуді змішайте мелений імбир, кунжутне масло, 5 ст. л. соєвого соусу і перець.

·  8. Дістаньте качку з духовки і змастити її приготовленою сумішшю. Розігрійте духовку до 260 градусів. Запікайте качку протягом 25 хвилин. Якщо птах почне підгоряти, то можете зменшити температуру.

·  9. Візьміть 2 ст. л. соєвого соусу і 2 ст. л. меду і добре перемішайте. Чи не дістаючи качку і духовки, змастити її медової сумішшю. Запікайте птицю ще 10 хвилин, поставивши духовку в режим гриль.

·  10. Коли у качки з’явиться золотиста хрустка скоринка, діставайте її з духовки. Дайте птахові трохи охолонути. Наріжте її невеликими шматочками і можете подавати частування.

Вітаємо, легендарна качка по-пекінськи готова! Здивуйте цим шедевральний стравою своїх рідних і не забудьте поділитися рецептом з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.