Кабачки по-турецьки – рецепт приготування

Кабачок – настільки невибагливий і відносно недорогий овоч, що страви з нього зустрічаються в кухнях всього світу. Сьогодні «З Смаком» розповість, як прийнято подавати його в Туреччині.

Кабак долмаси, або фаршировані кабачки гасять з фаршем, рисом або булгуром, начинивши апетитні барила. І яка ж східна кухня без ароматної зелені! Ми обмежилися кількома гілочками петрушки, але якщо ви любитель пряних страв, можете додати коріандр або кінзу.


Інгредієнти для рецепта


кабачок – 4 шт.

Яловичий фарш – 250 г

помідор – 2 шт.

петрушка – 0,5 Пуч.

Цибуля – 1 шт.

Мал – 0,5 скл.

булгур – 0,5 скл.

Томатний соус – 2 ст. л.

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком

Соняшникова олія – 2 ст. л.

м’ята – 1 ч. л.

часник – 2 зуб.


Як приготувати


·  1. Натріть 1 томат на тертці, потім додайте подрібнену цибулю, фарш, посічену зелень, рис, булгур, сушену м’яту, сіль, перець і томатний соус.

·  2. Другий помідор так само натріть на тертці, обсмажити на рослинному маслі, додайте пропущений через прес часник.

·  3. Кабачки вимийте і висушіть. Розділіть кожен на три частини, з кожної дістаньте серединку, сформувавши стакан.

·  4. Начините кожен фаршем і викладіть барила в каструлю. Влийте воду, а також вийшла томатний соус з п.2. Накрийте каструлю кришкою, тушкуйте на повільному вогні протягом 45 хвилин.

Якщо розмір кабачків на грядці перевершив ваші очікування, очистіть овоч від насіння і приготуйте ніжні оладки за фірмовим рецептом від «З Смаком». А про фаршировані кабачки не забудьте розповісти подрузі, натиснувши «Поділитися»!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.