Італійська фокаччею — рецепт приготування

Фокачча — тонкий хліб з пшеничного борошна, вважається попередником піци або більш ранньої її формою. Хліб готується дуже швидко і настільки смачний, що його можна їсти без чого-небудь ще, просто як пиріг.

Основа класичної фокаччи — це мука, оливкова олія, сіль і вода. Звичайно ж, фантазію кухарів не втримати, тому з часом тонкий хліб стали готувати з різними добавками: в’яленими помідорами, оливками, часником, каперсами … Пропонуємо приготувати традиційний варіант з розмарином і морською сіллю: неповторний аромат гарантовано!


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно — 500 г

сіль — 2 ч. л.

Сухі дріжджі — 7 г

Оливкова олія — 80 мл

вода — 250 мл

розмарин — за смаком


Як приготувати


·  1. Просіяне борошно змішайте з сухими дріжджами і сіллю, влийте оливкова олія, потім теплу воду.Замісити однорідне еластичне тісто, при натисканні пальцем воно повинно пружинити.

·  2. Розкачайте тісто в пласт середньої товщини. Змастіть поверхню оливковою олією, прикрийте плівкою, щоб не обвітрювалися і залиште в теплі на 30 хвилин.

·  3. Коли тісто підніметься, зробіть пальцем поглиблення і вставте в них гілочки розмарину. Посипте поверхню фокаччи морською сіллю крупного помелу. Випікайте при 200 градусах 25 хвилин. Коли хліб буде готовий, змастіть його поверхню ще раз оливковою олією.

Знаєте, яка найбільша принадність фокаччи? Це те, що її прийнято їсти гарячою. Погодьтеся, зрівнятися з свіжоспеченим домашнім хлібом може хіба що підсмажений м’ясної стейк … Смакота. Діліться враженнями від рецепта в коментарях, і приємного апетиту!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.