Історія піци

Одна з найвідоміших і популярних страв, відомих у всьому світі – це піца. Піца представляє з себе пласт тесту, зазвичай у формі кола, на ній розташовується різна начинка, а зверху завершує це блюдо сир, який плавиться при запіканні. Особливу популярність це блюдо отримало на початку 90 років. Але з чого ж все почалося?

Вважається, що піца «народилася» в Стародавньому Римі, там було блюдо, яке складалося з хліба і шматочки м’яса або сиру зверху. Трохи пізніше згадка про праматері піци зустрічається в Неаполі, там один кухар винайшов блюдо, яке складалося з коржі і м’яса, покрите зверху сиром. Смак у страви був відмінний.

Довгий час це блюдо було затребуване у бідняків і рибалок. Коли людям став відомий овоч томат, а сталося це під час відкриття Колумбом Америки, то Європа, а пізніше і весь світ дізналися рецепт томатної піци. І з італійського блюда піца перевтілилася в блюдо світове. Вихідці з Італії винаходили нові рецепти цієї страви, таким чином, разом з ними піца отримала популярність і в Новому Світі.

А стати відомою на весь світ піці «допомогли» Сполучені Штати Америки. Величезна кількість фільмів, а пізніше і мультфільмів, показували сцени, де герої їдять це блюдо. В цей же час, через зростання популярності цієї страви і попиту на нього, відкриваються закусочні, де подають піцу, кафе, а пізніше стає популярною послуга замовлення піци на будинок, і вона користується попитом у величезної кількості людей.

Звичайно, мода на це блюдо прийшло в тоді ще Радянський Союз, і початкові рецепти піци виглядали більше, як пиріг. На корж дріжджового тіста, зазвичай дуже товсто розкачане викладалися різні начинки, і все це засипалося шаром сиру. Італійську піцу це мало нагадувало, але тим не менш, це було смачно і дане блюдо прижилося в сім’ях.

В даний час піца залишається дуже затребуваним продуктом, особливо для любителів харчуватися «фаст-фудом» – швидкою їжею. У магазинах можна знайти напівфабрикати, як вже майже готової піци, так і тесту для цієї страви.

Але тісто для піци неважко приготувати і самостійно. Один з варіантів – листкове тісто без дріжджів. Воно складається з 2,5 склянок борошна, 2 яєць, 0,5 склянки теплого молока, 1 ложки рослинної олії без запаху і дрібки солі. Перемішувати всі інгредієнти потрібно ретельно протягом 10 хвилин. Начинка може бути будь-хто. А зверху обов’язковий шар сиру.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.