Холодні страви

Наступ літньої спеки спонукає переглянути щоденне меню. Влітку стають актуальні салати зі свіжих овочів, холодні супи і закуски. А на своїй кухні можна поекспериментувати з приготуванням таких холодних супів як холодник, холодник і гаспачо.

Ботвінья – споконвічно російська страва, таку назву має через те, що в основному складається з листя коренеплодів – бадилля. Для приготування ботвіньі знадобляться листя буряка, щавель, кропива, огірки, редиска, хлібний квас і риба. З риби можна взяти форель, сьомгу, горбушу. Рибу відварити з кропом, чорним перцем, лавровим листом і порізати шматочками. Потім зелень потрібно проварити 2-3 хвилини в рибному бульйоні, дістати, подрібнити. Огірки нарізати дрібними брусочками, потерти на тертці редис, нарізати зелену цибулю. У великому посуді змішати зелень, овочі, залити квасом, додати сіль, цукор, хрін. Риба подається на окремій тарілці, можна також подати тарілку з шматочками льоду, так блюдо буде особливо свіжим. Холодник можна урізноманітнити, приготувавши з креветками, раками, гребінцями.

Холодник – легке літнє освіжаюче блюдо. Не містить в складі м’яса і риби, тому легше ніж ботвінья або окрошка. Приготування холодник починається з варіння буряка. Або можна буряк запекти в духовці. Для цього коренеплоди треба промити, просушити, покласти на лист фольги, посипати сіллю, перцем, додати лавровий лист і загорнути фольгою в кульку. Від шкірки буряк чистити не треба! Це робиться після запікання в духовці при 180 градусах. За часом потрібно годину-півтори, залежно від розміру плодів. Крім буряків класичний холодник включає в себе огірки, яйця, зелень петрушки і кропу, зелену цибулю. Овочі та зелень дрібно порізати, готову буряк натерти на тертці, все перемішати і на власний смак залити кефіром, додати сіль і перець.

Гаспачо – холодний суп на основі томатного пюре, родом з Іспанії, через простоту рецепта поширений по всьому світу. Для приготування гаспачо будуть потрібні стиглі помідори, перець, огірки, свіжий хліб часник. Томати обдати окропом, зняти шкірку, порізати. Огірки очистити від шкірки, перець звільнити від насіння, порізати, з хліба зняти шкірку, додати до овочів. Туди ж часник і сіль. Суміш подрібнити в блендері, остудити в холодильнику, подавати з льодом.

Однією з умов приготування смачних страв є наявність якісної кухонного посуду, яку зараз можна придбати через інтернет наприклад тут . В цьому випадку ви придбаєте сучасну якісну посуд за цілком доступною ціною. І після цього ваші страви будуть точно смачніше.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.