Грушевий тарт татен – рецепт приготування

Одного разу одна з сестер Татен, які тримали у французькій провінції невеликий готель, метушилася на кухні і в поспіху відправила пиріг в піч догори дригом. Жінка й гадки не мала, що ця випадковість згодом дасть життя приголомшливому ласощів, який став класикою французької кухні!

Пироги-перевертні, названі на честь творця, печуть з яблуками, персиками, сливами, айвою… «З Смаком»пропонує скуштувати бурштиновий тарт татен з грушами і приголомшливим лимонним ароматом. Хрусткий корж з соковитою начинкою та апетитним блиском карамелі – це не диво? Швидше за справу!


Інгредієнти для рецепта


Листкове тісто – 400 г

груша – 6 шт.

Вершкове масло – 60 г

лимон – 1 шт.

цукор – 100 г

Грецькі горіхи – 100 г


Як приготувати


·1 З ошпареного лимона зніміть цедру, сік вичавіть в окрему ємність.

·2 Вимиті груші очистіть від шкірки, видаліть серцевину. Наріжте м’якоть уздовж скибочками середньої товщини, збризніть частиною лимонного соку (1/3), щоб не потемніли.

·3 Цукор насипте в сотейник і розтопіть на середньому вогні. Додайте лимонну цедру, лимонний сік, вершкове масло і ретельно перемішайте. Надішліть в сотейник скибочки груш і поверніть ємність на вогонь, перемішайте і готуйте хвилин 5-8.

·4 Шумівкою вийміть груші і викладіть їх в форму для випічки, змащену маслом. Карамель трохи Уваров і вилийте на груші. Зверху посипте рубаними волоськими горіхами. Накрийте фрукти пластом тесту, краю подверніте всередину. Випікайте пиріг 25-30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

·5 Готовий виріб злегка остудіть, а потім одним рухом переверніть на блюдо для подачі.

Красивий, ароматний і аж ніяк не складний пиріг ресторанного рівня. Приголомшливе частування для улюблених гостей за лічені хвилини. Ваші друзі просто зобов’язані побачити цей рецепт, поділіться з ними!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.