Грушевий пиріг з суфле – рецепт приготування

А чи не спекти чи нам пиріг? І не звичайний, а з грошима і верхівкою з суфле, ніжніше ніжного. Лише уявіть: ранок, на столі дихає паром ароматний чай, розлитий по чашках, а на блюді красується він – грушевий пиріг! Ранок представляємо тому, що випічку цю готувати краще з вечора, так як деякий час пиріг повинен провести в холодильнику. Але про це нижче.

Незважаючи на те, що пиріг готується в кілька етапів, рецепт не повинен викликати ні в кого труднощів, так як процеси все гранично прості. Груші для пирога використовуйте твердих сортів, щоб скибочки в начинці зберегли форму і не перетворилися в пюре. Під час приготування суфле цукрову пудру до білків підсипати порціями, не перериваючи процес збивання.


Інгредієнти для рецепта


Вершкове масло – 250 г

сметана – 70 г

Пшеничне борошно – 220 г

розпушувач – 1 ч. л.

цукор – 150 г

яєчні білки – 3 шт.

Цукрова пудра – 3 ст. л.

груша – 500 г

Ванільний цукор – 15 г

Лимонний сік – 1 ч. л.


Як приготувати


·  1. Замісити тісто, збивши до однорідності сметану з 100 г вершкового масла, а потім з’єднавши з 170 г борошна, просіяного з розпушувачем. Залиште на 30 хвилин, краще помістіть в холодильник.

·  2. Дно рознімної форми діаметром 22 см застеліть папером для випічки. Розподіліть тісто за формою, формуючи досить високі бортики.

·  3. Очищені від шкірки і серцевини груші наріжте пластинами, полийте лимонним соком, щоб не потемніли, перемішайте. Викладіть у форму з тестом.

·  4. Масло, що залишилося розітріть в мисці зі звичайним і ванільним цукром, поставте на повільний вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Як тільки маса закипить, додайте залишилися 50 г борошна і ретельно розмішайте, щоб не було грудок.

·  5. Гарячої масою рівномірно тонким струмком залийте груші. Відразу ж відправте пиріг в духовку готуватися на 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

·  6. Поки пиріг печеться, приготуйте суфле. Збийте білки з цукровою пудрою до стійких високих піків.

·  7. Вийміть пиріг з духовки, викладіть на нього збиті білки, розрівняйте і поверніть виріб у духовку ще на 15 хвилин, але вже при 140 градусах. Як тільки на поверхні з’явиться гарна карамельна скоринка, діставайте.

Щоб грушева начинка не підтікала, дайте пирога охолонути у формі, а потім поставте в холодильник на пару годин. Начинка застигне, і в розрізі пиріг буде просто шикарний. Цим чудовим рецептом варто поділитися з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.