Грибні тефтельки – рецепт приготування

Існує хибна думка, що приготувати тефтелі можна тільки з м’яса. Саме такими ми звикли їх бачити: маленькі м’ясні кульки з підливою на тарілці з картоплею або рисом. Але тефтелі можуть бути дуже різними: з м’яса, риби, сочевиці, грибів, гречки, з соусом або сиром. Якщо ви звикли готувати м’ясні кульки тільки з м’яса і не хочете відмовлятися від звичного рецепта, внесіть невеликі зміни. Сім’я прийде від них у захваті.

Скажемо відразу, це не звичайні грибні тефтелі. Тут кухар вирішив схитрувати, приготувавши фарш з грибів і м’яса. Обсмажувати їх в маслі не потрібно. Досить викласти все в форму і залити смачним соусом. Аромат швидко покине межі кухні. І тоді за грибними тефтелями вишикується ціла черга.


Інгредієнти для рецепта


свинячий фарш – 450 г

печериці – 300 г

Твердий сир – 80 г

Цибуля – 1 шт.

часник – 2 зуб.

Мал – 175 г

вода – 160 мл

помідор – 2 шт.

Томатний сік – 200 мл

Пшеничне борошно – 3 ст. л.

сметана – 4-5 ст. л.

кріп – 1 ч. л.

цукор – 1 ч. л.

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком


Як приготувати


·  1. Зваріть рис. Відставте його в сторону остигати.

·  2. Очистіть цибулину, розріжте на 6 частин. Подрібніть овоч в блендері з грибами і часником.

·  3. Вимісити фарш в окремій мисці. Додайте до м’яса подрібнену суміш, вже остиглий рис, сіль, а також перець. Натріть твердий сир на самій дрібній тертці. Подрібніть кріп. Додайте обидва цих продукту в підготовлений фарш. Змішайте складові.

·  4. Перед тим, як сформувати тефтелі, обов’язково змочіть руки холодною водою. Потім приступайте до формування кульок.

·  5. Візьміть форму. Викладіть м’ясні кульки в 1 шар.

·  6. Наріжте помідори шматочками. Додайте сік. Потім всипте цукор до помідорів. Гарненько все змішайте. Додайте в цю масу сметану. Змішайте всі інгредієнти ще раз.

·  7. Розчиніть борошно в воді. Переконайтеся, що не залишилося жодної грудочки. Змішайте обидві суміші: томатну і борошняну. Залийте нею тефтелі в формі.

·  8. Виставте температуру духовки на 180 ° С. Накрийте форму з блюдом фольгою. Надішліть блюдо запікатися протягом години.

Смак дійсно приголомшливий. Гриби привносять в блюдо нові смакові нотки. Тефтелі ніжні і соковиті.Хочеться ще і ще. Щоб вистачило на всіх, готуйте побільше і не забувайте про гарнір. Хоча таку смакоту можна подавати і як самостійне блюдо. Почастуєте друзів – і вони точно захочуть дізнатися рецепт.Поділіться?

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.