Гострий суп з цибулею – рецепт приготування

Скільки не готувала суп, а до такого рішення ніколи б сама не додумалася. Як виявилося, весь секрет в нарізці лука. По-старому, як вчили нас досвідчені кулінари, цибулю треба дрібно різати. Однак, за оригінальним порадою одного блогера, «сльозоточивий» овоч потрібно відправити в блендер. Ще однією знахідкою стало обсмажування цибулі до приготування з нього пюре.

При такому підході незвичайний запах і вишуканий смак страви забезпечені. Що стосується ситності, так вона відчувається відразу. Тому шанувальникам вегетаріанських овочевих супів такий варіант буде на руку!

Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі на подив простий рецепт першого страви, яке так популярно в Марокко. Це національне блюдо володіє широкою палітрою ароматів і дарує море гастрономічних вражень.


Інгредієнти для рецепта


помідор – 400 г

Нут – 200 г

Цибуля – 150 г

баранина – 150 г

лимон – 0,5 шт.

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – 2 ч. л.

Томатна паста – 2 ст. л.

Вершкове масло – 1,5 ст. л.

Куркума – 1 ч. л.

сочевиця – 150 г

крохмаль – 150 г

Мал – 100 г

петрушка – 100 г

сухофрукти – за смаком


Як приготувати


·  1. Нут, або турецький горох, замочуємо попередньо на кілька годин, потім варимо, але не до повної готовності. Маса збільшиться в два рази.

·  2. Подрібніть цибулину і отриману однорідну масу відправте в каструлю. Нехай гаситься на невеликому вогні.

·  3. Потім слід повторити таку ж процедуру з помідорами, заздалегідь очистивши їх від шкірки. Гасіть їх разом з цибулею. Додайте 50 г петрушки в каструлю до томатного і цибульному пюре.

·  4. Нарізане м’ясо (можна взяти курку) помістіть в каструлю. Додайте сочевицю і нут.

·  5. Розтопіть і влийте в суп вершкове масло.

·  6. Потім за смаком додайте спеції, помішуючи суп.

·  7. Додайте 2-3 склянки сирої води і дайте супу закипіти.

·  8. Томатну пасту додайте після того, як закипить суп. Потім промийте рис і всипте його в каструлю.

·  9. Варити треба на сильному вогні, часто помішуючи, щоб не пригорає крупа. Слідкуйте за готовністю нуту.

·  10. Розведіть крохмаль в 3/4 склянки води і повільно вливайте. Знову дайте рідини закипіти.

·  11. Подрібніть і додайте в суп зелень, що залишилася. Ну от і все!

Наваристий марокканське блюдо раджу подавати з часточкою лимона або соком лайма. Можливо, хтось захоче ще кисленького! Для повного рівноваги смакової гами при подачі документів не забудьте додати сухофрукти: курагу, фініки, родзинки. Так як суп гострий і кислий, його часто заїдають солодким. Якщо в супі є сочевиця, про м’ясо можна і зовсім забути. Наповнення такого блюда і так порадує гурманів і любителів незвичайних смакових поєднань. Поділіться знахідкою з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.